View Single Post
Eski 26-01-2010, 23:03   #68
skaraca
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Senecio son durum

Sayın berduray tarafından gönderilen senecioları ilk olarak kızımın kullanmış olduğu biberon başlığından yapmış olduğum saksıya, 2. sayfa 41 nolu fotoğrafta görüldüğü şekilde dal dip kısmı toprağa gelecek şekilde ekmiştim.

Sonrasında sayın berduray'ın önerisi üzerine küçük saksıdan alarak toprak yüzeyine balon yapraklar, toprak üzerinde kalacak şekilde diktim. Ancak bu ekim sonrasında ne olduysa fotoğrafta dip kısmında bulunan üç adet balon yaprak buruşup kurudu.

Name:  IMG_4565 1.jpg
Views: 3645
Size:  61.3 KB Kuruyan yapraklar.

Bunun üzerine kontrol ettiğimde dallarda çürüme başladığını gördüm. Bunun üzerine sağlam bölgeyi maket bıçağı ile kestim ve kesilen kısmın toprağa ekim sonrasında yeniden çürümemesi için biraz kurumasını sağladıktan sonra yeniden ektim. Bu kez her ihtimale karşı uç kısımları açıkta bıraktım. Son ekimi fotoğraflamadım ancak üç yapraklı bir parça kaldı.

Name:  IMG_4561 1.jpg
Views: 5145
Size:  54.7 KB Senecio kalan bölüm. Bu bölümdeki balon yaprakların görüntüsü şimdilik iyi. Yukarıdaki işlemleri yaparken kontrol ettiğimde gövde kısmında henüz köklenme oluşmadığını gördüm. Umarım kalan kısım kurtulur ve köklenme oluşur. Sevdim çünkü bu sukulenti.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön