View Single Post
Eski 26-01-2010, 17:34   #2
Nariel
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Bu sırada ocakta kaynayan suya bir miktar lahana atılır, diri kalacak şekilde haşlanır ve sonra kıyılır.

Name:  DSC08296.JPG
Views: 22706
Size:  54.9 KB
Name:  DSC08297.JPG
Views: 20942
Size:  44.6 KB

Köfte için ayrılandan geri kalan bölüme su katılır ve iyice karıştırılır. Kıvama dikkat edilmelidir, koyu kıvamda bırakılmalıdır, aksi halde su malzemelerin tadını bastırır. (Sulandırınca tuz eksik kalır; tuz ilave etmeyi unutmayın.) Ardından içine bir miktar nar ekşisi ve limon suyu dökülür, iyice karıştırıldıktan sonra kaselere konulur. Kıyılmış lahanadan da isteyen istediği kadar kâsesine atar. Afiyetle içilir.

Uyarı: Çok sever de aşırıya kaçıp üç kaseden fazla içerseniz mide fesadına yol açabilir.

Name:  DSC08300.JPG
Views: 21099
Size:  67.8 KB
Name:  DSC08301.JPG
Views: 20688
Size:  57.6 KB

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön