View Single Post
Eski 25-01-2010, 11:19   #24
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi envor Mesajı Göster
Bu denemem de orman çalışmasıydı, ama mermeri mermercide ölçmeden biçmeden kestirttiğim için orman değil de, 2B arazisi oldu malesef. Ağaçların altlarını yosun ile görsellik kazandıramadım daha, ayrıca tam ortaya da bir patika yapmayı, toprağa bir kaçda kaya parcası gömmeyi düşünüyorum. Denemem ile ilgili üstatlarımızın yorumlarını bekliyorum. Nerede bir hatam var, neresini nasıl yapmalıydım? vs. vs.
Envor, bonsai isi seni iyice sarmis. Simdiden guzel bonsailer yapacagini gorur gibiyim.

Duz tas(mermer) uzerinde yapacagin orman calismalarinda, mermerin etrafini dustan ice dogru bir keski ve cekic yardimi ile kirarsan, tas daha dogal gorunecektir.

Tasin altina suyun suzmesi icin buyuk delikler acmana gerek yok. Agaclari baglamak icin tellerin gececegi telikler yeterlidir. Su kenarlardan suzulup disari cikacaktir.

Kil ve gubre karisimindan yapacagin bir karisimi kullanarak yukseltecegin bir duvarcik icine toprak ekleyip agaclarini dikebilir dikimden sonra da yosunla kapladigin zaman kil duvar ve icindeki toprak butunlesip bir dogal tepecik gibi duracaktir.(Yaptigin calismada kenarlara dizdigin taslar dogal gorunmuyor)

Agaclarini, birbirlerine daha yakin dikersen(agac govdeleri birbirlerini kesmesin ) ve duz tasin bir tarafinda bosluk birakirsan daha dogal bir goruntu yakalamis olursun.

calismalarinda kolayliklar dilerim.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön