View Single Post
Eski 18-01-2010, 20:35   #14
PlentyPlant
Ağaç Dostu
 
PlentyPlant's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-05-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 722
kalanchoe

Name:  kalanchoe.jpg
Views: 5149
Size:  62.2 KB

Bu da kalanchoe'larım. Maalesef sadece 3 çeşide sahibim. Bu çiçeklenme kasım-aralık aylarında yaşandı. Güney illerinden birinde yaşayınca, böyle bir avantajı oluyor insanın.
Bazı sitelerde iç mekan bitkileri arasında sayılıyor ama ben aynı fikirde değilim. Havadar ve açık alanlarda daha çok çiçek veriyor ve gürleşiyor. Yaprakları etli olduğu için tırtıl ve benzeri zararlılar için bulunmaz nimet; dikkat ediniz. Kalanchoelarım ve birkaç bitkime dadanan özel bir "geometrid" tip tırtılla 2 yıldır mücadele ediyorum. (Bunu daha sonra tanıtacağım)
Kışın soğuk ve nemli bir bölgedeyseniz su vermeseniz de olur. Yazın 4-5 saat doğrudan sıcak güneş alıyorsa, gayet rahat sulayabilirsiniz.
Kalın bir gövdelenme istiyorsanız, 1,5-2 yaşından sonra nispeten zayıf olan dalları, gövdeye birleştiği yerden bir maket bıçağı veya jilet gibi keskin bir aletle ayırabilirsiniz.
Bitkiniz genç iken içinde alginik asit, demir ve çinko barındıran, organik madde açısından zengin bir köklendirici sıvı besin kullanabilirsiniz. Ne kadar kılcal kök verirse, o kadar sağlam bir gövdesi olacaktır.
Not: Sadece kaktüsler için değil, tüm çiçekler için saksı çok önemli. Gelecek sefer bir kaktüsümün yanısıra, saksılar ile yaşadığım deneyimleri paylaşmayı deneyeceğim.

PlentyPlant Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön