View Single Post
Eski 16-01-2010, 22:13   #325
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Arkadaşım toprakla ilgili çalımalarınızdan bahsedermisiniz araziniz nerede ve nekadar ekili bağ veya ağacınızın oluşumu hakkında bilgi verebilirmisiniz toprakla uğraşılarınız ne kadar zamanınızı almaktadır leonardi'ti aramalar daki ciddi ısrarlarınızın mahiyeti hakkında malümat edinmek isterdim, çalışmalarınızda başarılar dilerim ilgin için teşekkür ederim.
Sn. Epsody,
Arazi Gaziantep'te toplam 12 dönümlük arazi. 56-60 kadar Antepfıstığı, 400 ağaç kadar zeytin var. Fıstıklar ve Zeytinlerin 50-60 kadarı 50 yaşından büyüktür (dededen kalma olduğu için tam yaşını bende bilmiyorum). Diğerleri 5, 3 ve 2 yaşında. Bugüne kadar hiç kimyasal gübre kullanmadık. Yanmış ahır gübresi verdik.
Bu yıl kaliteli gübre bulamadık. Bu yüzden 20 gün önce ağaçların yaşına göre tavsiye edilen oranda Biofarm organik gübre verdik. Gübreyi ağaçların taç izdüşümüne yaklaşık 15-20 cm çukurlara gömdük.
Şubat sonu, Mart ayı başlarında Leonardit, EM (EM için 2 traktör koyun gübresi temin ederek kompost yaparak uygulayacağım) ve Biofarm karışımı uygulamak istiyorum. Bu yüzden ısrarla fiyatı ve kalitesi uygun bir ürün arıyorum.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön