Konu: Cephalotus
View Single Post
Eski 04-12-2006, 13:19   #4
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu
Hımmm haklısın.....

işte bunun için bu konu başlıklarını açıyorum.......

Aksi halde, yabancı web , yabancı forumlara insanlar mahkum.....

Cephalotus konusunda, yukardaki kadar bile Türkçe kaynak var mı ? YOK....

Ama şimdi oldu........

Tecrübeli arkadaşların da, sessiz kalmak yerine ,herhangi bir konu başlığı açılmadan deneyimlerini aktarmasını temenni ediyorum.....
Merak etmeyin tecrübeli dediğiniz arkadaşların da bugünlerde hala gerek cephalotus gerek heliamphora gerek highland nepenthes ve gerekse de hatta ve hatta Darlingtonia Californica ile dahi hala ciddi sorunları var.

Burda şunu sormak isterim Türkiye'de kaç kişide cephalotus var? parmak kaldırsın 5'ini biliyoruz bunun dışındakileri soruyorum.

şimdi bu sorumdan sonra yine birkaç meraklı arkadaş cep. araştıracak ucuz pahalı satın almaya kalkışacak ve de belki de henüz bir VFT'yi anlayamamış iken hatta sarı torfu bilemez iken konuya burdan girmek yanlış.

zira VFT de yaşanan sıkça sorunlarla bu hobinin. bezdirici zahmetli ve maşakkatli uğraşı göz korkutur.

Sanırım bu konuda hem fikiriz. Peki çoğumuz nota bilmez iken siz neden Pagannini'nin 21. caprisi'ni çaldırıyorsunuz foruma?

hele bir soralım keman çalanımız kaç kişi şimdi bu partiturdaki zorluklardan bahsetmek meraklısını keman çalmak zorluğunu gözüne sokmak yıldırım olası meraklıları kaçırmaktan başka bir şeye hizmet etmez. sadece yok mu ya ben bu partituru 6 aydır çaldığımı zannediyorum demek de var işin içinde...

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön