View Single Post
Eski 15-01-2010, 10:56   #310
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Arkadaşlar topraklarımız elden gitmiş, organik özlliğini yitireli yıllar olmuş sizlerin bu arayışlarınıza dayanacak gücünün kalmadığının farkında değilsiniz herhalde, maddi imkanlarınız elvermiyorsa gidiniz linyit kömür ocaklarından satılamıyan yanma özelliğine olaşmamış kalitesiz de olsa bu linyit kömürlerinin eleterek tozlarını alınız sizden parada istemiyeceklerdir kendileri bunları verimsiz ocakları kapamakta kullanıyorlar, bu adi kömür tozları topraklarınıza ilaç gibi gelecektir, öncelik bu acil durumu aşmak zorunluluğu vardır.
Sayın Epsody,
Bölgemizde maden ocağı olsa zaten alacağım.Araştımamızın nedeni, ne yazık ki Leonardit'te henüz bir standart yok. Dün bir üretici ile konuşmamı aynen aktarıyorum.
25 Kg lık paket için fiyat 25 TL dedi. Ben organik madde oranı %40 ve Nem Oranı %25-30 arası olan bir madde için pahalı olduğunu söylediğimde. Zaten zeytin için bu ürün lüks olur dedi. Bana 25 kilosu 10 TL olan organik gübrelerini önerdi.
Bu durumda Meyvelitepe'nin belirrttiği gibi tescil belgesi kesinlikle olmalı. Çünkü bir standart oturmuş değil. Nem oranı %15-20 ve organik madde oranı %85 olan ürünler biraz pahalı olduğu için, bizim yerli üreticiler işin kolayını bulmuşlar. Size taş toprak yığınını yutturmaya çalışıyorlar.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön