View Single Post
Eski 13-01-2010, 22:54   #271
jeomeo
Ağaç Dostu
 
jeomeo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-07-2009
Şehir: İstanbul, Sarıyer
Mesajlar: 505
Seyreltik IBA tozunu yasal olarak satın almanız bildiğim kadarı ile imkansız. Bu maddenin tarım ve zirai ilaç satan yerlerde raflarda bulunması ve ithalatının yapılması bakanlık tarafından yasaklanmış. Fakat kimyevi madde ve malzemeler satan yerlerde (İstanbul için örnek Eminönü'ndeki kimyasalcılar) saf olarak bulunabiliniyor. 5g ve 1000g'lık ambalajları var. Fiyatı da geçtiğimiz sene yaklaşık 950TL/kg civarı idi (tabi 5g alınca birim fiyatı yaklaşık iki misline geliyordu).

5g IBA, yaklaşık 5000ppm lik bir çözelti yapacağınızı düşünecek olursak, 1 litrelik solüsyon yapmanıza yeterli olacaktır. Bu da çok iyi bilemiyorum fakat 10.000 çelikten daha fazlası için kullanılan bir miktara denk geliyor.

Özetle bir bonsai meraklısının ömür boyu kullanacağından daha fazlası kadar IBA, solusyonunuz için hassas tartım yaparken bir hapşurukla etrafa saçılabilir Bu yüzden toplu alımın yapıp 10ml'lik şişelemek gibi bir yola gidilebilir veya çevrenizdeki fidanlıklardan bulup az miktarda isteyebilirsiniz.

Kolay gelsin

jeomeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön