View Single Post
Eski 10-01-2010, 18:05   #57
bubalus
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 37
Bari mantarcılıkta şövenizm olmasın :/ Dünyanın heryerinde farklı hastalıklara çare olan bitkiler, tedavi yolları var. Reishi mantarı, uzun süre denenmiş, tıpta binlerce yıl kullanılarak sayısız kere deneyim edilmiş, psikolojik, plasebo etkisi ya da kişiye özel durumlar, başka bir tedaviyle genellikle kullanıldığı için diğer ilacın etkisinden yaralanarak ya da gerçekten işe yaradığı için öneriliyor.

Bizim mantarımız gavurunkini döver mantığı yanlış bence. Bir mantar cinsinde bulunan etken madde bir başka cinste de bulunabilir. Ama yurdum mantarlarını tek tek uzun yıllar kullanıp deneyim etmeniz lazım. Ayrıca bu mantarı kullananlar beklenen etkilerini öngörerek kullanıyor. Mantarın tedavi edicliği de besleyiciliğinden değil (besleyicilik karbonhidrat ve protein değerini anlatır) içinde bulunan anahtar enzim, yağ ya da başka maddelerden alır.

Yurdumuzda tabii ki bu türlere benzeyen, benzer maddeleri içeren, benzer yararları olan mantarlar olması çok normal. Sporlar ruzgar, su ve hayvanlarla heryere ulaşmış. Fakat bu ilk olarak başka coğrefyalarda kullanılmış mantarları dışlamamıza sebep olmamalı. Ama endemik mantar türlerinin insan sağlığı üzerine etkileri klinik olarak test edilir veya uzak doğuda kullanılanlar gibi kullanılıp sonuç verirse neden kullanmayalım?

bubalus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön