View Single Post
Eski 09-01-2010, 13:05   #179
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sevgili Malbman,

Sizin böyle bir konuya igisiz kalmanız düşünülemezdi zaten. Ayrıca konuya ilk başlarken tercüme desteğin içinde yeri gelmişken teşekkür etmeyi borç biliyorum. Malzeme almaya giderken bir de eczaneye uğra istersen. Yeni bir düzenek hazırladım, belki evde kendi likörünü yapmak istersin. Bir serum şişesi ve seti alırsan çok basit bir düzenek yapabilirsin.

Bu sefer taşıma ve bakım yaparken şişe hava almasın diye araya bir adet vana koydum ama hortumun en uç çıkışına çöp enzim kavanozuna yaptığım sistemdeki gibi bir genleşme tankı koymak lazım. Onun içinde serum setlerinin plastik haznesi çok güzel oluyor. Evdeki serum setinin haznesini kullandığım için bu düzeneğe takamadım. Yenisini almam lazım.

Renkli sıvı konusunda arkadaşların vişne meyve suyu önerisi vardı ama evde hazırda yoktu. Şişedeki sıvıyada karışsa zarar vermeyecek herhangi bir renkli içecek olabilir.

Name:  DSCN3365.jpg
Views: 5225
Size:  35.9 KB

Bu şişede de geçen günki enzimden artan çileklerden çilek enzimi yapacağım. Artık enzim mi olur, likör mü olur ona kendisi karar verecek.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön