View Single Post
Eski 07-01-2010, 21:21   #272
skaraca
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Davete icabet gerekmiş.

Sayın kartalpin ikinci kezdir beni davet ederek bu başlık altında kaktüslerimi görmek istediğini belirtiyor. Oysa ben ilk davetinde kaktüs ve sukulentlerimi sergilediğim sayfamın linkini vermiş ve kendileri ziyaret ederek beni onurlandırmıştı.

İkinci davetten sonra, bu davete icabet etmek ve en sevdiğim kaktüsümün fotoğrafını sizlerle paylaşmamın şart olduğunu düşündüm.

Eskişehir, Sarıcakaya ilçesinin ılıman iklimi, nar dahil bazı sıcak bölge meyvelerinin bu bölgede yetişmesine, seralarda değişik çiçek türlerinin satılmasına ve özellikle bahar aylarında bu satışların artmasına karşın, nedense kaktüs konusunda insanlar aynı sevgiyi göstermiyorlar. İki büyük alışveriş merkezine bir parti kaktüs geldi. Bir diğerinde ve küçük alışveriş merkezlerinde hiç yok. Çiçekçilerde ise birer kasa üzerleri sahte çiçeklerle sözde süslenmiş kaktüsler var. Olan kaktüsler ise diğer çiçeklere gösterilen saygı ve ilgiyi görmüyor. Diğer çiçekler albenileri artırılmak için spreylenip, bakım yapılırken kaktüsler evin üvey kızı misali bakımsız, metazori getirilmiş gibi bir köşede duruyor.

Bu kaktüsümü yaklaşık bir ay önce yeni çeşitler gelmiş olabilir mi diye gittiğim yapı markette gördüm. Daha öncede aynı markete gitmiş ve birkaç kaktüs almıştım. Ancak o zaman nedense bu kaktüs dikkatimi çekmemiş.

İkinci gidişimde bakımsız kaktüslerin arasında uzun ve dağınık dikenleri ile dikkatimi çekti. Sanki bulunduğu ortama uymuş, görüntüsü ile bakımsızlığı ve dağınıklığı vurguluyordu. Üzerinde silikonla yapıştırılmış sahte çiçeğin birisi düşmüş silikon lekeleri dikenleri üzerinde, diğeri ise düştü düşecek durumda idi. Dağınık yapısı ile bana da tereddütler yaşatmadı değil. Elime aldım, inceledim, geri koydum, başka birkaçına baktım. Ama başkasına baksamda elimdekilerden çok bu kaktüse bakıyordum. Bilemediğim bir şekilde beni kendisine çekiyordu. En sonunda kararımı vererek aldım ve üzerindeki sahte çiçeği daha kasaya gitmeden söktüm. Dikenlerine yapışmış silikonları mümkün olduğunca temizlemeye çalıştım. Halen dikenler üzerinde damlalar şeklinde silikon parçaları var. Dikenlerine zarar vermemek için temizlemiyorum.

Alıp eve geldikten sonra ise diğer kaktüslerimin arasından sivrilerek gözdem oldu. Şu anda ise işyerime götürdüm. Orada toprağını değiştirdim. Şu anda öğleden sonra saat 13.00 dan gün batımına kadar güneş gören pencere kenarında duruyor. Halinden oldukça memnun.

Kendileri halen nerede mi? İşte hemen aşağıda arz-ı endam etmekteler.

Name:  IMG 1000.jpg
Views: 806
Size:  66.1 KB

Gerçektende uzun, birbirine dolaşmış diken yapısı ile dağınıklığı ifade etmiyor mu sizcede...

skaraca Çevrimdışı   Başa Dön