View Single Post
Eski 05-01-2010, 12:11   #73
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sn. doğasever,
Alıntı:
Fakat ozon konusunda bende Sn. Doğasever gibi şüphe içindeyim. Çünki glikozun fermentasyonunda

C6H12O6 → 2C2H5OH + 2CO2 + 2 ATP (açığa çıkan enerji:118 kJ mol−1)

Şeker (glikoz) → Alkol + Karbon Dioksit + Enerji (ATP)

bende ozon yerine karbondioksit gazı çıktığını biliyorum. Bu konu benim içinde araştırılmaya muhtaç bir konu. Eğer Sn. Doğasever bu konuya dikkatimi çekmek istiyorsa kendisine teşekkür ederim ama sorma biçimini pek beğenmediğimi söylemek isterim.

Saygılar.
Ozon konusunda ki şüphelerimi belirttim ve ikaz ettiğiniz içinde teşekkür ettim. Sorunun soruluş biçimine alındığımıda belirtmek zorunda idim. Ben yıllarca yöneticilik yaptım ve çok sayıda da sorulara maruz kaldım. Bu yüzden sorulan soruyu analiz etme konusunda biraz tecrübem vardır.

Zaten 5 sayfalık bir web sitesi, siteyi açıp okumamanız mümkün mü? Çok ta büyük bir web sitesi değil ki girdim ama bilgi kalabalığı içinde boğuldum diyebilesiniz.

Evet o sitede Ozon ile ilgili bir çelişki gerçekten var. Bunu siz ikaz edince daha kapsamlı düşündüğüm zaman bende çözemedim henüz. Ama sanki sorularınızla beni çelişkiye düşürmek istiyor gibi geldiniz. Bunda da geçmişte yaşadığımız tatsız tartışmanın belki etkisi oldu diyebilirim. Bilmediğim bir konuyu bilmediğimi söylemekte hiç zora sokmaz beni.

Ama şunu bilin ki mikroorganizmalarla bizlerin tanışmasını sağladığınız için size hala teşekkür ediyorum ve gerçekten sizin dağarcığınızdaki bilgilere ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bizi bu bilgilerden o veya bu şekilde mahrum edecekseniz o da sizin bileceğiniz bir iş. Sizin bu konuda sorumluluklarınız var, konu sizin konunuz. Bizim bu konuda sizden öğreneceğimiz çok şeyler var.

Geçmiş olsun dileklerinize çok teşekkür ediyorum.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön