View Single Post
Eski 24-12-2009, 18:20   #55
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Kanseri yakından yaşamış ve tanımış biri olarak buğday çimi yapıp yemeyi denedim. Çimlendirmeyi becerdiğim halde yiyemedim. Suyunu sıkma imkanımda yoktu vazgeçtim. Bir veya iki hafta buğday şırasını yapıp içmeyi denedim. Başlangıçta iyi gidiyordu ama onuda kavanozda üç günü geçen buğdaydan çıkan şıranın çok yapışkan bir sıvı olmasından dolayı ve içiminin rahat olmamsından bıraktım.

Topraksız tarımda, hayvan yemi olarak arpa çimlendirme

Daha sonra topraksız tarım başlığında arpa tohumu çimlendirerek hayvan yemi üretimi açılınca buğdayla ilgili çimlendirme deneyimimi oraya aktarmıştım. Çimlendirmek çok basit. Topraksız tarımda kullanılan besin eriyikleri ile daha da güzel oluyor. Arpa tohumu çimlendirmekten hiç bir fark yok. Ham buğday tohumu olması lazım. Bınu ticari olarak yapmayı düşünen arkadaşlar arpa tohumu çimlendirme çalışmalarından faydalanabilirler.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön