View Single Post
Eski 23-12-2009, 12:41   #2
derin
Ağaç Dostu
 
derin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-03-2007
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 298
Alıntı:
Sonuç

Su savaşa da götürür, barışa da. Sınırlar yeniden çizilebilir, mültecilere bir yer bulunabilir, ticaret engelleri aşılabilir, tarımda reform yaşanıp tarım daha etkin hale getirilebilir. Ama insanın temel ihtiyaçlarını karşılaması için su olmazsa olmazdır. Kentleşmeye doğru hızlı bir geçişle nüfustaki artış, bu talepleri daha da artıracak, silahlı çekişmeler tehlikesi ileriki yıllarda artık hiç yadsınmayacak bir hal alacaktır. BMKB çalışmasının deyişiyle, “Su erktir ve su azaldığı vakit suyun kimin elinde olacağına ve hangi koşullar altında suya sahip olacağına asıl karar veren, güç ilişkileridir.”

Dünyanın en istikrarsız bölgelerinden biri olan Orta Doğu, tarım için gerekli su şöyle dursun, eğer milyonlarca insanı adına içmek için su bulamazsa ileride daha da büyük gelgitler yaşayabilir.
Dr. Nimrod Raphaeli, üst düzey MEMRI araştırmacısıdır
Şimdilik petrol olabilir ancak 10 yıl sonra durum tersine dönebilir.Suyun savaşlara götüreceğinin düşünüldüğü bir dünyada zaten kısıtlı olan kaynaklarımızı daha etkin kullanmalı haklarımıza sahip çıkmalıyız.

derin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön