View Single Post
Eski 21-12-2009, 23:23   #312
nalan61
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-08-2009
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 41
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Fermantasyonu tamamlanan ilk grup zeytini salamuradan çıkarttım. Dört hafta önce siyah olarak salamuraya koyduğum zeytinler açık kahverengi ve yeşile dönmüşlerdi. Selelere alarak iki gün havalandırdım. Oksijenle temas sonucunda renkleri tekrar karardı, siyah, koyu kahve ve koyu yeşil oldular. Havalandırma işlemi zeytinin lezzetini toplaması açısından da önemli.

Bu yılki salamuralar geçen yıl olanlardan da daha güzel oldu sanki. Tuz oranını iyice azaltmamız sonucunda çok az tuzlu (%2), çok leziz, orta sertlikte oldular. En iri zeytinlari salamura için ayırmıştık. Bir kilogramda 180 zeytin var.
Sn Meyveli tepe bu yazıyı atlamışım halbuki defalarca tarifleri okuyarak zeytinlerimi kurmuştum son sorumu geri aldım iyi ki varsınız teşekkürler

nalan61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön