View Single Post
Eski 15-12-2009, 09:38   #19
Ormanci59
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-10-2004
Şehir: Denizli
Mesajlar: 1
Orman mühendislerine atılan cahilce değilse maksatlı iftiralar çok komik.
Bunu yazan kişi veya kişiler kaç orman mühendisi tanıdı da tüm orman mühendislerini işe yaramaz ilan etti anlamak mümkün değil.
Her meslekte olduğu gibi mesleğini Devlet veya mahalle gücünü de arkasına alarak kötü amaçla kullananlar olabilir. Bunların çözümü tüm meslek mensuplarına iftira atmak değildir. Her şekilde bir hak varsa kanuni yollardan aranabilir; yola girmeyenler varsa yasalar çerçevesinde yola sokulur.
Bunu yazan arkadaşın hangi mesleğe mensup olduğunu bilmiyorum ama bir baksın bakalım etrafına hepsi mükemmel kişiler midir acaba? Bu cümleler kendi meslekdaşlarına dense nasıl olurdu, ne tepki verirdi.
Bu çerçevede yazılanları cahilce ve kötü amaçlı olarak nitelendiriyorum. En kötü yol seçilmiş ve bir meslek grubuna iftira atılmış, küçük düşürülmeye çalışılmıştır.
Ben bir orman mühendisiyim, bu anlamda kendimi hiç de işe yaramaz olarak görmüyorum.
Diğer meslektaşlarım gibi ben de binlerce hektar boş araziyi ağaçlandırdım, binlerce hektar arazideki toprak erozyonuna dur demek için için erozyon kontrolu çalışmaları yaptım. Her sene kendi mıntıkamda 9-10 miyon civarında fidan üreterek toprakla buluşturmaya çalışıyorum. Tuzu kuru bir kısım insan sıcacık odasında oturup ahkam keserken, şu soğuk ve yer yer yağışlı hava şartlarında ben ve mühendislerim binlerce dikim elemanı ile arazide bir kısım insanın asla görmediği, yolunun düşmediği, hayal dahi edemediği mekanlarda fidan dikiyor.
Bu arkadaş acaba benimle 1 gününü bu arazide geçirebilir mi?
Şu denebilir; "göreviniz kardeşim bunun için maaş alıyorsunuz". Bu doğrudur ve ben de eğitimini gördüğüm konuda bana verilen görevi her türlü şartta yerine getiriyorum. Yan gelip yatmıyorum, bir işe yarıyorum ve bu anlamda memleketime çok büyük bir hizmeti bu vesile ile yerine getiriyorum.
Orman mühendisi ne işe yarar?
Kısa öz:
Orman mühendisi ormanlarımdaki yangını söndüreyim diye cayır cayır yandı.
Onlarca Orman Mühendisi bu uğurda şehit oldu, yüzlercesi yaralandı, onlarcası kaçakçının, rantçının kurşununa hedef oldu.
Şimdi bu arkadaş sözleri ile bu şehitlerin ruhlarını rencide etmedi mi acaba.
Eğer bunlardan haberiniz yoksa ne ormandan bahsedin ne ormancıdan.
.................................................. ..............................................
Şimdi atıp sıkılamaya gerek, nerde oturuyorsanız oranın orman teşkilatına bir uğrayıverin, çalıştıkları mekanları görmek istediğinizi söyleyin, sizi seve seve gezdirirler.
Ben çok açık yazayım: Denizli'de görev yapıyorum. Orman Mühendisiyim. Halen Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolu Şube Müdürüyüm. Yol parası sizden, vaktiniz varsa gelin sizi misafir edeyim, ne yiyorsak beraberce yer içeriz. Size bir hafta boyunca bu güne kadar neler yapmışız, halen neler yapmaktayız, önümüzdeki yıllarda neler yapacağız, dağ tepe, yağmur çamur, arazide bizzat göstereyim.
Selam ve sevgiler...
Rasim ÇETİNER
Orman mühendisi
AGM Şube Müdürü
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü
DENİZLİ


Düzenleyen Ormanci59 : 16-12-2009 saat 10:34
Ormanci59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön