View Single Post
Eski 10-12-2009, 17:52   #1056
Başbahcivan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-10-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 380
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaybol.2008 Mesajı Göster
"Değerli arkadaşım o dediğin beyaz noktacıklara bak baklımyapraklara veya gövdeye yapışık yıldız şeklinde noktalarmı ve canlımıtırnağınla şöyle bir kontrol edermisin"

Sayın Başbahcivan,Yapraklarda ya da gövdede yapışık bir şey yok. Tırnağımla kazıdım bir şey olmadı. Tarif etmek gerekirse yaprağın niterliğini bozan bir durum. Sonradan üzerine yapışma gibi bir durum söz konusu değil. Kumaşa çok cüz'i miktarda un elenince noktalı bir görüntü olurya öyle bir görüntü. Bit değil. Diğer bitkilerde bit mücadelesi çok yaptım. Bu yaprağın ana yapısında hasar bırakan bir şey.
Anlatınca, çevreden, mantar dediler.Captan ilacından 1lt'ye 5mg katıp püskürtmem önerildi. Ancak bu teşhis güven vermedi. Mantar ile enfekte yaprak fotoğrafı aramaktayken sizin mesajınızı gördüm.
Öneriniz var mı?
İlginize teşekkür ederim.
Sayın arkadaşım erguvan dış mekan bahçe bitkisidir, dışarı çıkartın sizde yarım litre (Durusban-4 ) yarım kilo da (M 22 veya M 45 ) alın bir hafta birinden, bir hafta birinden ilaçlama yapın ( Durusban -4) 1 lt suya 2 -2,5 cc (M22 veya M 45 )1 lt suya normal 1 tatlı kaşığı karıştırmanız yeterli olacaktır püskürtme usulü bunlarla ilaçlamanızı öneririm.

Başbahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön