View Single Post
Eski 08-12-2009, 13:39   #309
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi buyukcoban Mesajı Göster
Sn. meyvelitepe,

Bahsettiğiniz yöntemleri ve daha pek çok yöntemi okudum. Takdir edersiniz ki bu yöntemleri sıra ile denemek ve doğruyu bulmaya çalışmak için benim gibi amatörler için mümkün değil. Ben de bu yüzden size en uygunu hangisidir diye sormaya çalıştım. Yani sizin tecrübenizle sabit olarak.

Sn. hosseda'nın da yazdığı yöntemi bir arkadaştan daha duymuştum.
En iyi yöntem diye bir şey yok. Zeytinin çeşitine ve damak tadına göre değişir. Bana göre herhangi bir kimyasal kullanmadan yapılan zeytin iyidir. Yapım şekli dayanıklılığı etkiler. Söz gelimi tatlı suda bekleyen zeytin çözünüp çürümeye başlar. Bu sebeple tatlı suda veya su değiştirilerek yapılan zeytin hemen tüketilmeli. PH 4-4.5 seviyesinde usulüne göre fermente edilen zeytin hem sağlıklıdır hem de çok uzun süre dayanır. Tuz oranlarının muhtelif etkileri vardır. Yani şöyle yapılırsa en iyisidir demek yanlış olur. Aynı balık pişirmek gibi. Nasıl mevsimine, balığına, hatta nereden yakalandığına göre çok çeşitli balık yapma usulleri varsa zeytin de öyledir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön