View Single Post
Eski 27-11-2009, 10:02   #27
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Merhaba.

Alıntı:
Sayın karsan bende annem için bu keçilerden çok istiyorum ama canlı kargo ile gebe ve aşıları yapılmış sağlıklı bir keçi alabileceğim yer tavsiye edebilirmisiniz.teşekkür ederim.
Sn. kılıç, uzunca bir süre bu bölüme uğramamıştım. Yazınızı şimdi gördüm. Özür dilerim.

Birçok şehirde Saanen Keçisi var. Ama Üniversiteden aldığım bilgilere göre, çiftliği nereye kurmayı planlıyorsanız, keçiyi de o bölgeden almalıymışsınız. Gerçi bu tür her coğrafyada kolayca yaşıyormuş(İsviçre,Kanada ve İsrail)

Üniversitenin söylediklerini, çobanlar da doğruluyor. Birçok kişiyle görüştüm. Eğer Google'a Hayvan pazarlama yazarsanız birçok bölgede satılan hayvanlar için ilanlar bulunuyor. 300-700 arası değişen fiyatlar var. Saflık dereceleri tabi ki önemli ama bence saf teke ile yerli keçilerle de iyi bir sürü oluşturulabiliyor.
Bayramiç'te çok örneğini gördüm.

Alıntı:
Ormana zararı hiç mi olmuyor. Ne bilim diğer keçiler nerde ağaç görürse gider onu yer saanen sevmiyor mu yoksa onlar gibi 2 ayagının üstüne çıkıp dalları mı yemiyor? Hiçbir keçinin ağaca hayır diyeceğini sanmıyorum. Birde şunu sormak istiyorum saanen diğerleri gibi sarp kayalara tırmanabiliyor mu zorlu arazi şartlarına uyum sağlıyabilir mi?
Bu vesile ile Sn. Samsunlu55'in sorusunu da elimden geldiğince yanıtlamaya çalışayım.

Bildiğim ve gördüğüm kadarıyla Saanen Keçilerinin bizim keçilerden bir farkı yok. Eğer doğru beslenmezlerse onlar da az süt veriyorlar. Aç kaldıklarında da aynı bizim keçiler gibi iki ayak üzerine kalkıp yaprakları ve sürgünleri yiyorlar.

Kayalıklarda ve diğer arazilerde de diğer keçilerden bir eksikliklerini görmedim. Zaten bu keçilerin kökeni geyik olduğu için bazı şartlara daha dayanıklılar. Ama en uygun olanı tel ile çevrili yeşil bir arazide daha mutlu yaşayıp daha fazla süt verebiliyorlar. Tabi aşıları çok önemli.

Siz onlara ne kadar iyi bakarsanız onlarda size o kadar fazla süt veriyorlar. Bayramiç, Pervizler ve Hacıbekirler köyleri ile Kutluoba ve Türkmenlide gördüğüm keçiler hem sağlıklı hem verimli.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön