View Single Post
Eski 26-11-2009, 22:05   #1049
akkelebek
Ağaçsever
 
akkelebek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: Yeşilyurt, Muğla
Mesajlar: 30
delice

Sayın Halil Önen Bey,

malesef ağaç dallarını uçlarından bi miktar kırdım evet, şu an vicdan azabını yaşıyorum, seneye az verirler dediğiniz için.. şüphesiz adetsel anlamda az olmalarından ziyade ağaçlara zarar verdiğim için.. bizim buradaki köylüler bu teknikle topladılar hem bizimkileri hem çevremizdeki zeytinlikleri.. ben de onlardan görünce... bizim topu topu 15 ağacımız var aslında ama seneye bahsettiğiniz yöntemleri araştıracağım..

deli zeyin de muhtemelen sizlerin bahsettiği delice olmalı, küçük taneli siyah üzüme benziyor daha ziyade.. zeytinyağı fabrikasından sonra da sabun fabrikasına gittik (elimizdeki 4 kg zeytinyağıyla!) sabun yapımı için 50 kg getirmemizi söylediler, delicenin yağının kıymetli olduğunu orada öğrendik.. yemelik sevenleri olduğu gibi, asit oranı 0'a yakın olduğu için hem tadı güzel olur hem de sabun yapımı için çok değerlidir dedi. kilosu 25 TL civarında olurmuş..

canını çıkaramadığım son zeytinleri de bugün elimle toplayıp küçük bir kavanoza ısladım (50 tane civarı). zeytin görmemiş yeni köylü olduğum için hiçbirini ziyan etmeyeceğim buradan okuduğum tarifleri uygulayacağım ve acısı çıkana kadar yolculuk sırası arabada bizimle dolaşacaklar

sivrisinekler ise maalesef yaz öğlenlerinde göz kapağınızdan nasıl ısırabiliyorlarsa, şu anda da kot pantolonun üstünden bile şişleyebiliyorlar.. "sivrisineklerin faydası var mıdır? yoksa nasıl kurtulunur?" konulu bi konu açmak istiyorum ama hem yakışık almaz hem de daha yeni üyeyim atarlar beni, faideli bilgilerden mahrum kalırım diye korkuyorum..

akkelebek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön