View Single Post
Eski 22-11-2006, 13:27   #8
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
.

Ayrıca bu güneş gülü denen --drosera rotundifolia-- etobur bitkisi Kemaliye de de var ve şifalı bitki olarak kaynatılıp içiliyor.Halk arasında astımın en iyi ilacı olarak biliniyor.
http://bitkiterapi.tripod.com/bitkiler_g.htm

KEMALİYE'DE YETİŞEN ŞİFALI BİTKİLER

GÜNEŞ GÜLÜ ( Drosera ratundifolia ) / Droseraceae Diğer İsimleri : Çiğ otu.

Bilinen Bileşimi : Plumbagin, naftokinin, metiljuglon derivesi, droseron, eterik yağ, flavonol, elma ve limon asidi.
Özellilleri : Antispazmodik / spazm çözücü, ağrı yatıştırıcı, sıkıştırıcı, idrar söktürücü, terletici, balgam söktürücü, antispastik.
Önerilen Hastalıklar : Bronşial astım, boğmaca, sarılık, verem öksürüğü, ateroskleroz, nefes darlığı, karın bölgesinde su toplanması, astımın en iyi ilacı olduğu söylenir.
Kullanım Şekli ve dozu : Bitkiden 1 çorba kaşığı 400 gr. kaynar su ile haşlanır, 2 saat bekletilir, süzülür. Bal ile tatlandırılarak günde 3 defa yemeklerden evvel 1'er çay bardağı içilir.



İşte bir tarafta yok olan etobur bitki, bir tarafta ise kaynatılıp suları içilen yine aynı bitki....

Kemaliye ;Dünya'nın grand canyon'dan sonra ikinci büyük karanlık kanyonuna sahip, yabancı turist akınına uğrayan, ancak yerli turistler tarafından pek bilinmeyen muhteşem bir ilçe.

Güneş güllerinin bulunduğu bu bölge çok acil olarak koruma altına alınmalı ve insanlara bu bitkinin önemi acilen anlatılmalı.......(Belki de Türkiye nin son-- drosera rotundifolia---güneş gülleri burada... fakat kaynatılıp kaynatılıp içilmekte)


.


Düzenleyen denizakvaryumu : 22-11-2006 saat 14:36 Neden: bilgi ekleme
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön