View Single Post
Eski 23-11-2009, 09:02   #5
tourkana
Ağaç Dostu.
 
tourkana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,494
İzzet Bey ,

Çamlarda uç noktalar enerjinin en güçlü olduğu yerlerdir. Uç noktalar tepe noktasındaki sürgünler ve dalların uç noktasındaki sürgünler demektir. Buralar enerjinin çoğunu çekmektedir.Buralardaki enerji miktarını

A) Ekim-Kasım ayında , güçlü bölgelerdeki (uç noktalar) iğneleri 3-4 çift bırakıp diğerlerini keserek , 10 gün sonra orta bölgelerde 6-7 çift iğne bırakıp diğerlerini Kılıfın 1-2 mm üzerinden keserek azaltabilirsiniz., iğneleri keserek enerji ihtiyacını azaltmış olursunuz,ve ağaç enerjiyi zayıf bölgelere dağıtır.

B) Şubat mart aylarında güçlü bölgelerde 2 güçsüz mum bırakarak, güçsüz bölgelerde 2 güçlü mum bırakıp diğerlerini koparmanız gerekmektedir. (bunların karşılıklı olmasına dikkat ediniz)

C) Bıraktığınız mumlar açılmaya Nisan-Mayıs aylarında başlarlar, yine o dönemde bıraktığınız güçlü bölgedeki mumları 2/3 ünü parmaığınızla çekip kopararak 1/3 ünü bırakmanız gerekir. (düz bir açıyla koparmalısınız)

Not 1: İsterseniz bu sene A Şıkkını uygulamayın, çünkü B ile C sonucunda ağaç biraz daha dalları üstünde yeni tomurcuklar kazansın. A şıkkını önümüzdeki sene uygularsanız bu daha da kalabalık olacak tomurcuklara enerjiyi yönlendirmiş olursunuz.

Not 2: Karaçamlar gibi genellikle tek mum vererek büyüyen ağaçlarda B ve C şıklarında farklı yöntemler izleniyor.Karaçam sahipleri bu yöntemleri denememelidir.


Düzenleyen tourkana : 23-11-2009 saat 10:25
tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön