View Single Post
Eski 21-11-2009, 01:44   #84
selenn
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Sayın oki 1655, kaktüs ve sukulentlerimin birçoğuna Türkiye'deyken sahip oldum. Buradan aldıklarım da son zamanlarda miktarca biraz arttı ama Bursa'da bulmak hakikaten biraz zor. Arada Heykel'deki Çiçek Pazarına bakmanızı tavsiye edebilirim. Ya da İstanbul'a yolunuz düşerse Ünal Sera'da hoşunuza gidebilecek türlere rastlayabilirsiniz. İnternetten sipariş vermeyi düşünüyorsanız da Taner Angay'ın koleksiyonunu inceleyebilirsiniz.

Bu seraların adres bilgileri forumumuzda yer alıyor. Arama yaparsanız kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Aslında Almanya'dan ya da farklı ülkelerden de getirtebilirsiniz. Nakliye masrafları satıcıdan satıcıya değişebiliyor. Ben Türkiye'deyken yurtdışından bitki almamıştım. Fakat birçok kişi satın alıyor ve güzel paketlendiği taktirde herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Avrupa'da bulunan kaktüs ve sukulent sitelerini taratırsanız ilginizi çekebilecek çok fazla bitki göreceksinizdir. Dediğim gibi gönderim ücreti satıcıdan satıcıya değişebiliyor.

Nakliye bilgileri online satış yapan seraların internet sayfalarında yer alıyor. Bu şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz. Bir de bazı seralar Türkiye'ye gönderim yapmıyor. Buna öncelikle dikkat ederseniz zaman kazanmış olursunuz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön