View Single Post
Eski 20-11-2009, 10:29   #82
Remzi Sarıoğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-10-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 262
Bir mail aldım. Biraz da geçiktim ama yine de sizlerle paylaşmak istedim.

--- GDO' dan önce başka bir sürü sorunumuz var





GDO hakkında bilgi ve değerlerinden bazıları
Değerli dostlar,


Ben inşaat mühendisi olmakla birlikte yaklaşık 18 yıldır yemek

sektöründeyim. Yemek Sanayici ve İş adamları Derneği başkan yardımcısı,
Ankara Sanayi Odası gıda komite üyesiyim. Bu sürede öğrendiklerimi yazmaya
sayfalar yetmez. Ancak birkaç bilgi aktarırsam ne demek istediğim daha iyi
anlaşılır. "Soya Kıyması" adıyla satılan ürün yağı alınmış soya küspesidir.

25 Kg torbalarda kg fiyatı 1,5 Tl civarındadır. Kullanırken ılık suyla

ıslatılır 1 kg soya kıyması 3 kg su emer. yani kullanım fiyatı kg da 50 krş

tan aşağı olur. Gerçek etin 20 tl/kg olduğu yerde tabii ki bunu önce sermaye

kullanır. maret, pınar vs gibi hazır tıp annemin köftesi gibi köftelerin
tamamı soya katkılıdır. şirin gözükmesi içinde mix kıyma, soya proteini vs.
gibi farklı isimlerle ambalaj üzerinde yazılmaktadır. yani et diye soya
küspesi satıp, annemin köftesi gibi aynen diye reklam yapıyorlar.

BİTMEDİ: bu soya zımbırtısı granül veya toz halinde , beyaz , açık kahve,
koyu kahve , kırmızı, yeşil renkleri vardır. tadı nötüre yakındır. cevizle
karışıp baklavaya, kıymayla karışıp köfteye , unla karışıp ekmeğe, keke vs.
ye giriyor.

- Marine kuşbaşı diye bir et satılıyor şimdi , normal kuşbaşı etten ucuz.
bir özel kimyasal karışım suyla ete emdiriliyor. % 20 su basılıyor ete ,
böylece fiyatı ucuzluyor. ancak bu tuzlar sizin kalp, şeker, tansiyon vs ,

rejimlerinize zarar verir mi bilmiyorsunuz. yemeğe tuz atmıyorsunuz, ama

başka tuzları bilmeden yiyorsunuz. yemek şirketinizin et giriş faturalarında
"mix kıyma" ve " marine kuşbaşı " var mı, bir kontrol edin bakalım.

- PEYNİR ALTI SUYU TOZU: Adı üstünde, peynir üretiminde kalan su sıcak
plakalara püskürtülüyor, buharlaşma sonucu elde edilen toz işte. nerede
kullanılıyor? peynirli çizi de peynir mi var zannediyorsunuz. tüm bisküvi ve
kek sektörünün birinci sınıf dolgu maddesi. kg fiyatı 50 krş gibi

bişeydi.yediğiniz bisküvi, kek, kraker vs paketlerin üzerini bir okuyun

bakalım içinde şeker ve un dışında tanımadığınız kaç kalem malzeme var. bir
top keki toptancısı 15 krş a satıyor. anam-babam usulü un,yumurta ve yağ ile
yapsanız 30 krş malzeme maliyeti var, ambalaj, üretici karı, nakliye ve
toptancı karı vs eklenince nasıl o fiyata satılabiliyor? çünkü kek değil kek
benzeri kimyasal bir şey alıp yiyoruz. paketin üzerini okuyun anlarsınız.

- bezelyenin kurusu öğütülüp fıstık süsü verilerek tatlılara konuyor.

- pul biberin, karabiberin, kimyonun vs ektractı var, kilosu 5 tl ye satılan
sucuklarda gerçek baharat mı var sanki. bazılarında zaten sucuk benzeri ürün
yazıyor.

- bir danadan 25-30 kg sinir çıkıyor . -40 derecede dondurup öğütüyor sinir
unu yapıyor sosise basıyorlar. şarküteri ürünlerine dikkatli bakın. %100
dana diyor, dana eti demiyor, anlayın işte.

- tavukların boyun , taşlık, kanat ucu vs gibi ticari değeri olmayan her
yeri kemikleriyle öğütülerek "mekanik kıyma " isimli bişi yapılıyor. tüm
tavuk sucuk ve salamlarında bu var, siz tavukların göğüs etlerinin kıyma
yapıldığını sanıyorsanız fena yanıldınız. bütün bu işler T.C.Tarım ve köy
İşleri Bakanlığı izni ile yapılıyor. Tamamen ve her yönüyle gıda terörünün
cenneti olan yurdumuzda izinle bunlar yapılırken siz varın kaçak yapılanları
düşünün,

Bütün ekmeğe tavuk döner 2 tl , yarısı işkembe, ööööffffffffffff, sıkıldım

gene, GDO ne ki o daha yeni fark edildi, devede kulak bile değil. bugünkü

hürriyette yılmaz özdil'i okuyun oda iyi dokundurmuş. Bunlar işin yemek
faslı, daha gıda ambalajları var, koruyucular var vs. kıyamet kopuyor da
bizim gıda mühendislerimizin sesi soluğu yok ortada, bir garip yemekçi
inşaat mühendisi çarşı pazardan topladığı bilgileri ortalığa döküyor.
sevgiyle kalın,

Serdar Erler CE85,
www.aysegulerlercat ering.com
info@aysegulerlerca tering.com

Remzi Sarıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön