View Single Post
Eski 16-11-2009, 14:15   #81
selenn
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Crassula 'Moonglow'

Bu güzel bitkinin gelişmiş bir formuna sevgili COYOTE'nin Balkonunda rastlaşmıştık. Yaprak dizilişi çok hoş; hafif tüylü, soluk yeşil renkli yapraklar kat kat karşılıklı dizilerek güzel bir form alıyor.

Crassula deceptor v. arta ve Crassula falcata'nın birleşiminden elde edilen bir tür olduğundan bahsediliyor.

Crassulaceae familyasına ait ve genelde kayalık alanlarda yetişiyor. Ev içerisinde, cam içinde ya da cama yakın aydınlık bir mekanda yetiştirilebileceği gibi kaya bahçesi olan arkadaşların da beğenebileceği bir tür.

Kış boyu ve bahar aylarında turuncu, narin çiçeklerini bize sunuyor. Ama aman dikkat unlu bitle mücadelesi biraz zahmetli. Yapraklar kat kat dizilirken o kadar sıkı bir yapısı var ki yaprağın gövdeye birleştiği yer unlu bitlerin sığınağı oluveriyor.

Bu fotoğrafları çektikten kısa bir süre sonra unlu bitle mücadelemiz başladı. Bir elimde kürdan, bir elimde Mine Hanım'ın solüsyonu hem temizledim hem spreyledim. Fakat yaprakların solüsyona çok iyi bulanması gerek. Yapraklar o kadar etliler ve sıkışıklar ki bir türlü solüsyon yaprak dibine ulaşmadı. Ben de daldırdım olduğu gibi bitkiyi yağlı, arapsabunlu karışıma.

Şimdi beklemediyiz. Yağla bitki parladı, arapsabunu da tertemiz yaptı. Biraz kurusun tekrar saksılayacağım. Sonuçları tekrar paylaşırım.

Name:  IMG_9207.JPG
Views: 2530
Size:  49.3 KB


Name:  IMG_9208.jpg
Views: 2486
Size:  28.4 KB

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön