View Single Post
Eski 14-11-2009, 00:01   #48
nirengi
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Bolu
Mesajlar: 27
Bu firmaların bir çoğunun kendine ait patenti var. Ancak sistemlerin hepsi çok az farklılıklarla biribirinin aynı. Bütün sistemler 6-7 günde 1 Kg arpa tohumundan 6-8 Kg arpa çimi üretimi amaçlıdır.

Ana mantık, kapalı sistemde (ısı ve nem sabit tutularak) suni ışık ile topraksız tarım.
Daha önce de bahsedildiği gibi arpanın çok fazla ışığa ihtiyacı yok. Düşük voltajlı "Bitki yetiştirme ampulü veya florasanı" yeterli olmaktadır ancak klima sistemi olmazsa olmazdır.
Besin takviyeli veya takviyesiz su ile yetiştirme yapmak mümkün. (Kanımca besin takviyeli üretim daha verimli ve de daha faydalı olacaktır hayvan sağılığı açısından)


Bu sitede yer alan güzel bilgiler ve bilgili insanların ışığında herkesin kendi sistemini daha uygun maliyetlerle oluşturabileceği kanaatindeyim. (Topraksız tarım ile ilgili tüm başlıkları okuyun lütfen)
"http://www.jandenrene.com/GreenFodder.html" Bu linkte hayvancılıka uğraşan bir şahsın kişisel tecrübesini yansıttığı bir arpa çimi çalışması yer almakta. (Site ingilizcedir. Google'ın dil araçlarından çeviri yapabilirsiniz)

Bu sistem gerçekten hayvancılık açısından çok başarılı ve faydalı bir buluş. Büyükbaş veya küçükbaş işletme sahibi arkadaşların ilgilenmesini şiddetle tavsiye ederim.

nirengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön