View Single Post
Eski 20-11-2006, 10:31   #86
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Herkese iyi gunler, Ates bey, meseniz massallah, saglikli gorunuyor. Onu bonsai yapmiya karar vermisseniz, Bonsaireef'in dusuncelerine katiliyorum.
Agacinizdan esinlenerek karaladigim resimlerle anlatmiya calistim. Ilk resimde oldugu gibi budanmis tarafi agacin arkasina gelecek sekilde 45 derecelik bir aci ile budarsaniz[bonsaireef'in de belirtigi gibi budaycagin yerdeki dalciklar kalsin.
Agac yapraklarini doktukten sonra ortadaki resim gibi olacak. seneye baharda uzerindeki iki daldan gayri bircok dalcigin olusacagini dusunuyorum. Sagdaki resimde cizdigim cizgi seviyesine kadar toprak doldurup agacin koklerini ort[su an kok dudamasi yapmana gerek yok]Baharda agaci gubreleyip cikan dallari ellemeyip buyumeye birak. Agac tekrar yapraklarini doktukten sonra[budamadan sonraki baharda yapraklar acilacak ve yazdan sonra gelecek olan sonbahari anlatmak itedim]Kis sonu tomurcuklar acilmadan once agaci saksidan cikarip kok budamasi yapabilirsin. bu arada tekrar agaci dikerken de kokleri saksida istedigin yonlere dizersin[agacin on kismindan cikan kok olmamali] Dallari da hafifce budadiktan sonra agaci bir yil daha buyumeye birak ve ikinci yildan sonra agacin cikan dallarini degerlendirip dal dizimini yaparsin. iki, uc yil sonra uzerinde surekli calisacagin bir bonsain olur.

Bir ikinci secenek de Murare'nin dedigi gibi agaci budamayip gavdanin uzerinda
Hava koklendirmesi yapabilirsin, Usteki govde koklendigi zaman onu kesip alirsin
[ne kadar bir surede koklenecegini bilmiyorum]
sonra kalan govdeye yukarida yazdiklarimi uygularsin.
simdiden kolay gelsin.

mese budamasi.jpg

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön