View Single Post
Eski 03-11-2009, 22:13   #1
nrkrkmz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-03-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 422
Wink Cattleya bana neler ettin

Orkide sevgisinin bana neler yaptırdığını sizlere anlatmak istiyorum.

Çocukluğumdan beri hayran olduğum Cattleya cinsi orkideyi Türkiye de bulmaktan ümidimi kesmiştim. Arkadaşlarımla bir Cymbidiumu serasından kesme çiçek olarak almaya gidene kadar . Herzaman olduğu gibi Cattleya cinsi orkideyi İstanbul veya Türkiye de nerde bulabilirim sorum bu sefer yanıtını buldu.
Sırapınar köyünde Ziya beyde var dediler. Kimdi Ziya bey ?

Ziya Soner beyi internet sayesinde buldum, ziyaretine gittim. Bakımı hakkında ardı arkası kesilmeyen sorularıma bıkmadan cevaplar verdi. Ben cattleyaya bakabileceğime inandım.

Ama... cattleya fiyatları hakkında hiçbir bilgim yoktu. Öğrendiğim fiyat bana pahalı gelmişti, cattleyadan ve cymbidiumdan birer dal (kesme çiçek olarak) alarak eve döndüm.

Bir saksı alamamış olsamda çok mutluydum.

Ziya beyini nezaketi misafirperverliği serayı herzaman ziyaret edebileceğimi söylemesi..(bana özel zannetmiştim sonradan herkese karşı aynı davrandığını gördüm) Bu inanılmazdı benim için; sonunda bulmuştum, istediğimde ziyaret edebilecektim çiçek almasamda ..

Bu arada Sayın Praecox’un böldüğü parçayı alarak ilk Cattleyama sahip oldum. Ama 1 sene sonra açacaktı.
Cattleya ya sahip olmak bana yetmemişti çiçeği açmış olarak evimde görmek istiyordum.

Ziyaretlerimi aralıksız devam ettirdim Ziya Soner çiftliğine,

Bu arada yurt dışındaki fiyatları öğrendim. Yurt dışından getirtilenler hakkında sitede yazılanları okudum ve Ziya beydeki Cattleyaların fiyatlarının makul olduğuna kanaat getirerek 1 tane almak üzere yollara düştüm, tabi ki 2 tane alıp eve döndüm.

Ziya Soner bey, seradan çiçek veya meyva aldığınız da kendisinin satış sonrası gerekli bakım ve yardım desteğini her zaman vereceğini, ihtiyaç halinde orkide harcını ve gübresinin nerde olursam olayım yollayacağını söylüyordu. Ama benim sorunum bunlardan farklı idi !!!!

Devam edeceğim ...

nrkrkmz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön