View Single Post
Eski 01-11-2009, 13:52   #83
petulya
Ağaç Dostu
 
petulya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-09-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 147
Bence proje şöyle geliştirilebilir..
Sitemizde “şehirlere göre” üyelerimiz var. Bunların içinde doğa yürüyüşü ve gözlemciliğini seven, tabiata karşı hasas, ve bu amaç uğruna bir araya gelmek isteyenler muhakkak olacaktır.
Her ilde yaşayan arkadaşlarımız, illere/ilçe **** mahallelere göre **** (yaşadıkları bölgeye göre) tıpkı siyasi partilerin illerdeki teşkilatlanması gibi teşkilatlanabilirler..

Bir yerdede bu arkadaşların, çekim, yapıp, röpörtaj yapıp durumu raporlayacakları bir merkez olmalı…

Sonra bu illerdeki arakadaşlar dönemsel olarak köyleri, mahalleleri, ormanları,
karayollarını, yerleşim yerleri, tarımsal alanları, su havzalarını, gezerek doğa tahribatını resimleyen, fotoğraf ve video çekimleri hazırlayıp, daha sonra bu çekimlere dayanarak olay yerinde mahalli ve yerel yönetimlerle kanunlar ve koruma yönetmelikleri bazında durumu sorgulayan ropörtaj yapıp, çekimleri derleyerek yine merkeze gönderirler.

Merkezdeki arkadaşlar da tahribatın cinsine göre, orman yangını, tehlikeli atıklar, plansız **** kötü planlama yüzünden yapılan orman ve ağaç katliamları, su havzası işgali ve kirlilikleri, ormanlarda bilinçsiz yapılan kesim ve tahribatlar, tabiat içersinde tabiat ortamına uymayan çarpık ve çok katlı yapılaşma, orman alanlarının kanunsuz işgali vs.gibi…arasından bir alan seçilip **** karışıkda olabilir (duruma göre) bu tahribatı uygun bir müzikle anlatan(ve çeşitli programlar arasında devreye girecek) kısa filimler hazırlanabilir…

Bu kısa filmin şekline gelince…geçen yıl fashion tv de, victorya secrets iç çamaşır firmasının podyumda katalog çekimlerini anlatan televizyon promosyonuna rastgelmiştim..
Mankenlerin Podyum yürüyüşleri esnasında müzik çalmaya devam ederken arada bir mankenlerin hazırlandığı kulislerde kısa kısa aralarla manken hazırlanışını, ropörtajlarını ve aldıkları talimatları gösteren insertler vardı…Podyum yürüyüşü arasına yerleştirilen bu slotlar baya etkili ve güzel oluyordu.

Şimdi düşünüyorum, aynısı doğayla ilgili yapılacak bu kısa çekimlerde de olabilir, olay yerindeki vatandaşlarla, **** mahalli,yerel yöneticilerle yapılmış röportajların, **** protestoların bir kısmı bu şekilde insert olabilir, böylece hem tahribat, hemde vatandaşla ve yöneticilerle yapılan konuşmalar, protestolar aynı anda yansıtılabilir..
Sonrada tabiî yapılan bu televizyon propagandası takip edilmeli, siyasiler ve yerel yönetimlerin durumu düzeltmek için uyguladıkları değişim politikaları ve tedbirler takip edilmeli ve gerekirse durum tekrar ekranlara taşınmalı…
Böylece halk bazında tabiatın korunması için biliçlenme, farkındalık hedefine ulaşılabilir…
Bunun içinde baya bir parasal kaynağa ihtiyaç olsa gerek..Avrupa birliğinin, proje bazında çevreyle ilgili hibe programları var kullanılabilir. **** Birleşmiş millerler gibi uluslararası **** yerli kamu kurum veya NGO ların desteklerinede elbette başvurulabilir..

petulya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön