View Single Post
Eski 25-10-2009, 01:04   #51
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Aynı şekilde Bionem başlığı da gübre olarak tescilli olduğu halde bitki koruma ürünü olarak tavsiye edildiğinden kapatılacaktır.
Roa neyin nesidir bilmiyorum. Epeydir bionem ile de ilgilenmiyorum. Kişisel deneyimimde bionem'in elle tutulur, bariz bir yararını tesbit edemedim. Denemelerime devam etseydim belki bu sonuca da ulaşırdım. Sağ olsun Oğuz beyin tarzı izin vermedi.

Ancak, bionem'in içerdiği söylenen PF bakterisinin (her ne kadar strain'i başka da olsa) literatürde fungusları baskıladığı, bu anlamda koruyucu olduğuna dair bilimsel olduğu kuşku götürmez pek çok yayın var.

Mine hanım da başka bir başlıktaki bu mesajında,

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Hacer Hanım, çimde çökerten hastalığı ilk tohum ekildiğinde çimlenme devresinde görülür. Sizinki çökerten değil. Zaten çökerten çok hızlı ilerler ve elinizden hemen çıkar. Çiminizin karışımında neler kullandınız? Bu arada sizde şu anda hastalıktan ziyade bakım ve imalattan kaynaklanan sorunlar var gibi de görünüyor.

Bu aşamada sakın çok sulamayın. Zaten havalar yağışlı ve soğuk, suyu vermeye başladığınızda toprak kurumaya başlamış hatta hafifçe kurumuş olmalı. 1 saat su vermeniz önemli değil, 1 saatte ne kadar su verdiğiniz önemli. Bahçe kaç m2, otomatik sulamanız mı var, yoksa elle mi suluyorsunuz? Bir saatte suyu yarım parmak bir bahçe hortumuyla mı veriyorsunuz? Mil çimi sıkar ve bir süre sonra yanlış bakım da olursa yoluk yoluk boşalmalar olur. Gübrelemeniz ne durumda?

Daha önce yazdığım kimyasallardan Huwasan'ı kullanın bu hastalık etmenlerini minimalize eder. Bionem' i de deneyebilirsiniz. Bionem' in diğer özellikleri yanı sıra bazı hastalıkları durdurucu etkisi var.
Şeklinde yazmış.

Burada sözü edilen aynı bionem midir biraz kafam karıştı doğrusu.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön