View Single Post
Eski 25-10-2009, 00:52   #65
tasdelenmurat
Ağaç Dostu
 
tasdelenmurat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-03-2007
Şehir: samsun
Mesajlar: 207
İşin ilginç yanı yukarıdaki resimdeki gibi bile bir dalı kesiyorsunuz. Üst kısmından yinede bir oluşum meydana geliyor. Yukarıdaki resme benzer şekilde sizde değişik adeniumlarınızı birleştirerek ortaya bir çeşni yapabilirsiniz.

Bu arada aldığım tohumlar 7. gününde başlarını topraktan çıkardı.

Kaya üstü çalışacak arkadaşlar için önerim. Şahsen ben bir kaç tanesini kaya üstü yapmaya çalışacam. Kayayı daha en başta adeniumun altına yerleştirmek. En sağlıklısı bu olsa gerek. Ona görede derince bir saksıya almak. Çünkü içerde gelecekdeki yuvasıda var.

Bir sorum olacak. Aldığım tohumlar üzerinde ve internetten edindiğim bilgilerde bu yöndeydi hep. Tohumların hemen dikilmesi yönünde olduğu için. Tohumlarımı diktim. Muğla/Milas'da yaşadığım için burdada hala havalar sıcak. 20 derece falan. Günlük güneşlik. Tohumları diktim. Çiçek açma süresininde 157 gün yazıyor edindiğim bilgilere göre, buna göre yazın çiçeklenecekler. Ama problemim şu, şu an diktiklerim bu şekilde yaşacaklarmı, yani kışı nasıl geçirmeleri gerekecek. Sürekli evin içindemi kalmalılar yoksa dışarıda mı ?


Düzenleyen tasdelenmurat : 25-10-2009 saat 00:59 Neden: ekleme
tasdelenmurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön