View Single Post
Eski 23-10-2009, 08:43   #225
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Sn;Remzi Sarıoğlu arkadaşım ben gübre kulanımı ve yarayışlılığını artırmada leonardit ve hümik asitlerin kulanımının önemini bilen az kişlerden sayılabilirim çünkü bu mineralin özelliğini 2004 lerde farkına varan nadir sayılacak kadar anlayışla bu minerali temin etme yolunda çabalarım oldu, ihtiyaçlarımı sıvı hümik asitlerle karşılıyordum.

Arkadaşım ben organik gübre olarak biofarm gübre kullandım, ama senin şu düşüncelerinde benim bahçe konusundak başarılarıma konu olan çalışmalarımı anlıyamadığın sonucu çıkıyor buradan tekrar hatırlatıyorum ben ahır gübrelerini hiç bir zaman doğrudan toprağıma uygulamadım.

Senin ve diğer üye arkadaşların bildiğin gibi kompost konularıyla uğraşmamın bahçeme sağladığı yararlardan bir taneside ahır gübrelerini devamlı kompostlaştırarak hatta daha da ileri giderek çukurda yaparak devreye solucanlarında katılımı ile solucan gübresine ulaştım ben bahçemde ot olayını bitiren bir anlayışı malçı uygulamaya koyduktan sonra bitirdim.

Arkadaşım leonardit'in gübre özelliği olamamaz senin bunun farkında olmadığını anlamak mümkün değil, ekim 20 de geliboludan ayrıldım, artık istanbuldayım çalışmalarıma buradan devam edeceğim.

Gelen leonarditler üzerine bir şey sormak istiyorum bir torba siyah kömür tozuna benziyor öbür torba granül bulgur iriliğinde rengi siyah değil açık kahverengi bunların torbalarında farklı bir yazı görmedim özelliklerinden bahsedermisin.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön