Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera
Bugün Ankara armutlarını hasat ettim. Topu topu 4 adet Ankara armudu dalında olgunlaşan bir tür olmadığını bir yerlerde okumuştum ama ne olur ne olmaz diye bugüne kadar beklettim. Kesinlikle bizim bölgemiz için Eylül sonuna kadar toplanmalı. Aksi halde benimkiler gibi kumlanabilirler . Lezzeti yine güzeldi ama daha sert ve sulu olabilirdi. Seneye de meyve tutarsa, daha erken koparıp bir kenarda 1 hafta bekletip ondan sonra tüketmek lazım.
|
merhaba; ankara armudunun dalında olgunlaşmasını beklerseniz, hiç haberiniz olmadan düşer ve yaralanır. Hasat zamanı iyi ayarlanarakağaç sallanmadan elle toplanır ve kendiliğinden olgunlaşması, yenilecek duruma gelmesi için soğuk sayılabilecek bir depoda beklenir (biz saplarından ipe dizerek soğuk bir depoda bekletiyoruz)
Ek bilgi olarak; Tüm armut çeşitlerinin en iyi tozlayıcısı akça armududur.
selamlar.