View Single Post
Eski 18-10-2009, 19:49   #32
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Ben de eşimin anneannesinden öğrenmiştim. Belki katkım olur diye yazayım dedim

Tarif hemen hemen aynı ama biz yeşilliği çok sevdiğimizden hem bol Maydanoz hem Dereotu ekliyoruz. Teflon veya Döküm yapışmayacak tavayı biraz sıvı yağla yağlayıp, bir adet yufkayı kenarlardan taşacak şekilde yerleştiriyoruz, makarna-süt-yumurta-peynir ve yeşillik karışımını yufkanın üzerine ekleyip, kenarlardan taşan kısmı üzerine kapatıyoruz. Aynı Su Böreğinde olduğu gibi, çok kısık ateşte, tavayı döndüre döndüre eşit şekilde pişiriyoruz. Tava çapına uygun düz tabağa böreği ters çevirip, pişmeyen diğer yüzünü tavaya yerleştirip aynı işlemi tekrarlıyoruz.

Bunun bir avantajı da eğer önceden hazırladıysanız ve hemen tüketilmeyecekse, bir yüzünü pişirince ters çevirmeden soğuyunca buzdolabına kaldırıp, yenileceği zaman pişmemiş tarafını çevirip pişirince pratik yoldan tazecik böreğiniz hazır oluyor.

Ha bunun nesi pratik, ben uğraşamam atarım fırına pişer diyebilirsiniz. Bizim anneanne Seksenine merdiven dayadı, mum ışığı gibi ateşte pişirir yemeklerini, başında bekler, en büyük zevkidir

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön