View Single Post
Eski 17-10-2009, 21:19   #87
Alonesmaug
Ağaç Dostu
 
Alonesmaug's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 115
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi shapsough Mesajı Göster
1




2



3



4



Okuduklarıma göre yaptıklarımın bir örneği yukarda. Aslında tek bir örnek o, çünkü yaptıklarımın tatmin edici olmadığını düşünüyorum. En azından ben yaptığımdan pek bişey anlamadım. Çınar ağacının tohumlarını bu zamanda mı almamız gerekiyor¿ tekrardan sormak isterim.

Birinci resimde bu gün büyük bir çınar ağacından almış olduğum tohum var. İkinci resim aynı tohumun ortadan kesilmiş hali. Üçüncü resim yaklaşık 5-10 dakika arasında temizlemiş olduğum tohumdan kalan kalıntılar (O kalıntıların küçük bir tohumdan çıktığını hatırlatmak isterim, küçük bir çaık ile bu işlem pekde kolay olmuyor inanın ). Dördüncü resim de tohumumuzun kendisi olsa gerek.

Şimdi yaptığımız işlemin doğruluğunun bilir kişiden teyid edilmesini istemek benim ve beraberimde çınar ağacını tohumlama yöntemi ile yetiştirmek isteyen diğer müdavimlerin en doğal hakkı diye düşünüyorum .. Yapılacak açıklamalar için sabırsızlıkla bekliyor olacağız. Sizi seviyorum arkadaşlar.
Hemen yanlışlarını düzeltmek isterim.1. resimdeki yani bugün aldığın meyvedir ve daha olgunlaşmamıştır.Bu mevsimde hiçbir çınar ağacından olgunlaşmış tohum bulamazsın.Bahar başında olgunlaşır meyvesi.Zaten o top gibi meyveyi eline aldığın an olgunsa dağılır elinde.Üfeleyince uzun piramit şeklinde tohumlar kalır son resimdekinin çınar tohumuyla alakası yok.O yüzden sabırla bahar başını bekle Sonra belirlediğin bir çınardan 1 tane meyve alsan yeter.İçinden çok fazla tohum çıkacaktır zaten.Sonra o tohumları bir bir üşenmeden tüylerinden arındır ve tohuma katlama gibi hiçbir müdahelede bulunmadan toprağın 1 cm altına ek.10-15 gün sonra da çıkar topraktan.Resmini eklediğim topraktan çıkmış halleri,tohumları da görebilirsin.

Eklenen Resimler
 
Alonesmaug Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön