View Single Post
Eski 16-11-2006, 02:33   #21
Ela
Ağaç Dostu
 
Ela's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 937
nasıl kullanmalıyız

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fmt79
Leonardit; Amerikalı bilim adamı Dr. Leonard tarafından bulunan bir yeraltı madenidir. Organik (bitkisel ve hayvansal) artıklar önce ayrışarak organik maddelere, sonra torfa, sonra Leonrdit'e ve daha sonra da Linyite dönüşürler. Kısacası Leonardit, linyitin kömürleşme esnasında yüksek oksidasyona uğramış halidir.

Ve Leonardit içinde %40-90 arasında değişen miktarlarda Hümik asitler içerir. Hümik asitler genel bir kavramdır. Hümik asit ile Fulvik asit asit en iyi bilinen hümik asitlerdendir.

Leonardit maden ocaklarından çıkarılmaktadır. Aynen linyit yatakları gibi maden yataklarından çıkarılan Leonardit, potasyum hidroksit ile reaktörlerde kimyasal işleme sokularak ham sıvı humik asit elde edilir. Homojenizasyon ve filitrasyon işlemlerinden geçirilen sıvı humik asit şişelenip satılır.
merhaba ben de Mine Hanım'ın tavsiyelerine uyarak leonardit kullanmak istiyorum.Acaba küçük bir saksıda ne kadar kullanmalıyım.Bu ürünü aldıktan sonra kapağını kullanmak için mecburen açıcam;acaba saklama süresi uzun mudur?Bu ürünü asidik ortamı seven diğer bitkilerimizde de kullanabilirmiyiz? Eğer kullanabilirsek bitki saksıdayken kullanılabilir mi ? Yoksa saksı değişim esnasında mı kullanılır?

Ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön