View Single Post
Eski 16-11-2006, 01:40   #20
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Endorphyn, aslında size ilk söylendiğinde sitede orkide ile ilgili yazılanları dikkatle okusaydınız bu kargaşa da olmayacaktı. Bilginiz olmadığını gördüğümüz ve bunu da normal karşıladığımız için sizi önce bu noktadan daha yukarıya çekmek istedik.Okuyacağınız başlıklarda cevaplarınız vardı.

Hiç birşey bilmeyen birisi son derece teknik bir konuda soru soruyorsa saçmalama ihtimali malumunuz her zaman vardır. Bu yüzden de önce biraz bilgi edinmesi gerekir ki sorular ve alacağı cevaplar yerine otursun. Yöneticilik yaşamınızda da yeni başlayacak personelinize bu gibi eğitimler verdiğiniz çok olmuştur.

Saksı çiçeği olarak yetiştirilen orkideler soğandan yetişmez. Çerçide satılan orkide soğanı diye bulduklarınız ise yabani orkide soğanlarıdır ve sahlep yapımında kullanılır. Bulduğunuz soğanlar da bunlar. Ancak dediğimiz gibi bunların hepsi forumda yazılmıştı.Okumanız da ısrarla bu yüzden söylendi.

Yeni üyelerimiz her sorularına hemen cevap bulmayı bekliyorlar. Oysa konuşulan konuları tekrar tekrar cevaplamak tadir edersiniz gerçekten güç. Bu yüzden hangi başlıklarda cevap varsa o başlıkları üyenin okumasını öneriyoruz.Ayrıca sitenin arama motorundan da faydalanabilirsiniz. Bu yüzden yeni üyeler için kullanım kılavuzları hazırladık.

Bu arada siz de önerileri değerlendirmediğiniz için bir şakayla takılmaya karşılık adam olamama sözü etmişsiniz ki bu üslup da elbette çok tartışılır.

Sayın Endorphyn, bizimle birlikte oldukça göreceksiniz ki bütün üyelerimiz, uzmanlarımız, yöneticilerimiz hepimiz çok geniş bir bilgi paylaşımı içinde ve aile havasındayız. Birbirimizin sorularını da kurallarımız çerçevesinde ciddiyetle cevaplıyoruz, önem veriyoruz. Arada şakalaşıyoruz. Gülüşüyoruz, espirilerimiz oluyor ama bunu da kısıtlıyoruz. Sadece kahvede biraz gevşiyor, rahatlıyoruz.

Size önerim, ilk aşama için orkide bölümünden çıktı alın. Dikkatle okuyun. Notlar alın. Orkidelerin ne istediğini öğrenin.Sadece yetişeceği substratı ve saksıyı temin etmenin bile ne güç olduğunu göreceksiniz.Eğer okursanız orkide satan yerleri bile bulacaksınız. Bunları değerlendirin.

Sitemizde Sayın Praecox 'un orkidelerle ilgili verdiği,hiçbir yerde bulamayacağınız paha biçilmez orjinal bilgilerle karşı karşıya olduğunuzu göreceksiniz.

Selamlar.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön