View Single Post
Eski 15-10-2009, 13:04   #39
triple
Ağaç Dostu
 
triple's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2009
Şehir: İSTANBUL&İZMİR-Mordoğan
Mesajlar: 261
HALFETI GÜLÜ!!!
Arkadaslar oncelikle ben aranızda yeni bir uyeyim. yazacaklarımdan kimse alınmasın ! Halfeti gülü ile ilgili Konuyu gorunce yazmak mecburiyetinde kaldim.
Soz konusu gül HALFETİ GÜLÜ gercekten dunyada bu isimle anılan ve sadece halfetide yetisen bir guldur. ne yaparsanızyapın hangi sartları saglarsanız saglayın bu gulu halfeti disina tasidiginizda aynı rengi veaynı guzeligi yakalayamazsınız. Nerden biliursunuz diyecek olan olursa ben ASLEN BİRECİK liyim ve Halfeti bir donem Birecige bagli bir nahiye idi yaklasık 25 km lik mesafede bile bu gul Birecige goturuldugunde bile aynı rengi ve aynı guzeligi yakalamak mumkun olmuyor ki amcam yıllarca Birecik orman fidanlık mudurlugu yaptı ve bir donem bu gul hakkında orman fidanlıkta ozel bahceler bile kuruldu ama nafile aynı renk ve aynı bicim ozelikleri saglanamdi hatta halfetiden toprak bile bile getirldi ama nafile !!!
Kısacası Bu gul sadece halfetide yetismekte bir cok kişi farklı yerlere yetistirmeye calişsada bir muddet sonra kuruma basladi benim bildigim bunlardan ibaret. Umarim kimseyi kırmadim ve uzmedim
saglıcakla kalınız

triple Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön