View Single Post
Eski 14-10-2009, 11:12   #132
sebnem34
Ağaç Dostu
 
sebnem34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-09-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 100
Sn. Malina,

Konu şuradan çıktı ;Noktalama işaretlerini hepimiz daha ilkokulda öğrendik. Noktadan sonra bir boşluk bırakarak yazımıza büyük harfle devam edileceğini, virgülden sonra bir boşluk bırakarak yazmamız gerektiğini hepimiz biliyor ama yazılarımızda dikkat etmiyoruz.

Sizin şu yazınızla ;Aslında bu durum, eğitimimizin ne kadar yetersiz olduğunun göstergesi.
Ana dilinde yazmanın, artık otomatiğe bağlanması gereken bir işlem olması gerekmez mi?

ile farklı yere gitmeye başladı. Ben bugün yazıyı okuyunca dün yaşadığımı örnek verdim. Bazen iyi oluyor ama bazen de insanı gerebiliyor diye. Bakın ne kadar düzgün imla kullanıyoruz ama genel olarak ne demek istediğimizi anlayamıyoruz ya da kelimelerle anlatamıyoruz. Çünkü sözel ve duygusal dille beslenmeyen yazı hava da kalır. Son yazışmaya cevap için teşekkürler iyi bir örnek oldu. Genel olarak demek istediğim de bu eğitimle ilgili durum değil, otomatikte değil. Bakınız yazımı bile yalnış anlatmışım düzgün imlalama olduğu halde.

Sizin eğitim meselesi demenize karşı çıktım. Çünkü eğitim alan kişilerde kelimelerle ve yazıyla arası iyi olmayabilir. Bir daha okursanız son cevabınızı ( Türkiye'de eğitim meselesi bu sözü okumamış işte, bilmiyor. Halbuki bilmeli anlamında kullanılır). Niyetiniz bu değildi belki ama algılar farklıdır gördüğünüz gibi. İmla değil algılama önemlidir. Herkesin algısına uygun yazarsak sorun kalmaz.

Bu konuyu da kendimce burada kapatıyorum. Çünkü ben fikrimi söyledim, yazımı yazdım, kimseye suçlama da yapmak istemedim niyetimde bu değil. Farkında iseniz Sn. Güler'e yazınızdan sonra hissettiklerim diye belirtiyorum.( Sn.Güler,

Açıklamam geneldi. Sadece yazdıklarınızdan sonra hissettiklerimi kelimelere dökmeye çalıştım.Ama sanırım bu yazılanlar sn.Malina, siz ve benim yazdıklarım konuyu özetledi. Ve anlıyorum ki esnek bir yapı olduğunu sizin de yazdıklarınızın aslında kelimelere döküldüğünde sertlik taşıdığını fakat normalde bu şekilde yazıma karşılık bu şekilde nazik cevabınızla ne kadar da hoşgörülü olduğunu belirtti.)

Fakat sizin (Aslında bu durum, eğitimimizin ne kadar yetersiz olduğunun göstergesi.) sözünüz bizi başa görürdü.
Canınız sağolsun, niyetiniz umarım iyidir bu cümleyi kullanırken. Sanırım daha fazla uzatmaya gerek yok , okuyanlar nasılsa kendilerince algılayacak ve yorumlayacaklar. Herkes bir birey çünkü öncelikle ve duyguları, tarzları, hayata bakışları var.

Sevgiyle kalın...

sebnem34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön