View Single Post
Eski 14-11-2006, 17:52   #7
Ela
Ağaç Dostu
 
Ela's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 937
teşekkürler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox
Bu mesajlarda birkaç temel düşünce hataları var.
şöyle ki...
Tuz yok mineral var ne demek maden suyu RESMEN tuzlu vede asidik bir sudur. hattda zaman zaman kireçli olma ihtimalini da unutmayın Ca ve Mg yani kasyum magnezyum miktarları yüksek ise bitkilere çok kireçli bir su veriyorsunuz demektir. seyreltsek de şebeke suyunun kirecine ek demektir bu
demir açısından ise maden suları çirkin görünümünün önlenmesi için demir açısından fakirleştirilmişlerdir. yalnız tuz miktarı burda asıl dikkat edilmesi gereken gerçi bir deniz suyu kadar olmasa da (tabii seyreltme başka bir konu) gereksiz bir maddi vede tuz yükü olduğu kanısındayım.
gelelim bitkilere burda iki konu önemli bitki asidik su tolere edebilir mi? köklerden karbondixid resorbsyonu var mı ki burda asıl önemli olan maden suyundaki karbonik asidin ayrışmasından açığa çıkan CO2 gazının köklerden değerlindirme yoluna gidiliyor mu?
sayın praecox ilginiz için sonsuz teşekkürler ben bu anlamda düşünmemiştim. Konuyu açtığımda uzman görüşü almak istemistim.Seyrelterek az oranda ve asit ortamı seven bitkilerimde kullandım.Fakat yine de çok zararlı olduğunu bildiğimiz maddeler dışında bazı doğal ürünleri test ediyorum ve bu konuda kendi çapımda araştırmalarım var.Şu anda kullandığımız birçok ürün de deneyerek bulunmamışmıdır?

Ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön