View Single Post
Eski 10-10-2009, 12:41   #13
cezzar
Ağaç Dostu
 
cezzar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 182
Arkadaşlar;
çelikten zamioculcas üretmeyi becerenler varsa ayrıntılı yazabilirler mi? Ne kadar zaman sonra filiz verdi mesela; dal çeliği mi yaprak çeliği miydi??

Benim de geçen sene yurtdışındayken evimi süsleyen bi Zamioculcas'ım vardı; iç mekanda gerçekten çook hoş duruyor.. Yanımda getiremedim ama bi çelik getirdim.. Hem dal çeliği hem de yaprak çeliği..

Dikeli 1 yılı geçti; öyle durduğu gibi duruyodu saksıda.. Geçen annem "ee atıcam bunları hiçbişi olmuyo bunlardan" diye tehdit edince; çelikleri saksıdan çıkarıp kontrol ettim; hem dal hem de yaprak diplerinde dörder yumru oluşturmuşlar; dal çeliğinin epeyce kökü de oluşmuş.. Saksıları çok büyüktü yalnız; ona verdim yeni filiz vermemesini; daha küçük bir saksıya diktim tekrardan.. Hala bekliyoruz..

Böyle işte benim maceram; var mı önerisi olan bu işe daha önce el atıp çelikten büyütmeyi becerenlerden? Yapabileceğim birşey var mı bir an önce filiz vermesi için?

selamlar..

Yeni bilgi: 25 Kasım yani bugün; sonunda ZeZe'cimin topraktan bi sürgün çıkardığını farkettim!! Ne mutluluk Tez zamanda büyür kocaman olur inşallah


Düzenleyen cezzar : 24-11-2009 saat 23:17 Neden: Yeni bilgi ekleme
cezzar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön