Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 13-11-2006, 21:41   #47
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Torf torf torf ve torf......

Burdan görebildiğim kadarı ile ne olduğu konusunda tam bir şey diyememekle beraber bu saksı harcı içinde "torf" da vardır ancak bu torf tahminim sphagnum torfu dahi değildir. şu etapda şayet dediğiniz gibi orta göbekde çökertme kendini göstermiş ise vede ilk yeni çıkan yaprak düştü ise torfu unutun orkidenizi substartından çıkartın saksı çok uzun zaman nemli kalmış size çam ağacı kabuğu kırıntısı kömür yeterli olacaktır. torf konusunda ise sanırım bir zamanlar tekzen de vardı cocospeat denen hindistan cevizi kabuğu unu katın % 10-20 kadar...
saksıdan söktükden sonra bir gün kökleri açıkda kurutun....
ancak yine de kesin bir şey söyleyebilmem için bitkiyi görmem gerek.
evlerde phal için torf ve muadili mamulatları pekde tavsiye edemiyorum oturduğunuz ev sobalı mı kaloriferli mi? sulama alışkanlığınız nedir? evde hep birileri oluyor mu yani ev daima 20 C ve üstü sıcak mı? saksınız altılığı nedir?
bence tüm bu soruların cevabını bilemeden dahi diyebilirim ki çok sık sulamışınız veyahut suyunuz aşırı kireçli kökler tuzlanmış da olabilir... saksı kenarlarında kireç veyahut tuz izleri var mı? gübre kulandınız mı hangi sıklıkla ve dozlarda?

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön