View Single Post
Eski 06-10-2009, 02:47   #73
xyz
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 5
Hamster kedi(sadece 3-4gün) ve civciv beslemiştim ben. Şu an ise balık besliyorum iki tane.

Civcivleri beslediğimde baya küçüktüm. Civcivler de çok kücüklerdi. Üşümesinler diye kutlarının içine 20wattlık gece lambası koymuştu babam, geceleri yakıyorduk. Ankaranın soğuğunda bir gece uyanıp, bu soğuğa bu hayvanlar zor dayanır diye düşünmüştüm. Gece lambasını çıkarıp 100wattlık normal ampul koymuştum. Sabaha yanık kokusuyla uyanmıştık, iki civcivden kurtulan olmamıştı.

Beslediğim hamster ise iki yıldan sonra yuvasından kaçıp balkondan alt komşunun balkonuna düşmüştü. Alt katımızda da üniversiteli kızlar oturuyordu. Fare sanıp terlikle dövmüşler hayvanı(evet ben de çözemedim alakayı). Getirdiğimde bir hafta baygın yatmıştı, sonra yine balkondan kaçıp bu sefer yere düşmüştü 12. kattan, kurtaramadık. Hamster besleyecek kişiler yuvasına çok dikkat etmeli. Ben her tarafı kapalı akvaryumda beslediğim halde kaçmıştı. Hala da anlamış değilim bunu nasıl becerdiğini.

Kedimizse ankara-izmir yolculuğumuz sırasında aniden kardesimin kucağından fırlayıp pedalların (gaz,fren) altına girmişti. Ölümden dönmüştük virajda.Onu da bir arkadasıma verdim izmire geldiğimde.

İki balığımdan da birisi intihar etti geçen hafta. Akvaryumdan atlamış yavrucek. Diğeriyle aramız iyi şimdi.
Ayrıyeten kanarya almaya niyetlenmiş bizimkiler ama du bakalım.
(inceden hayvanlarınıza dikkatli bakın mesajı da verdim iyi oldu.)

xyz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön