View Single Post
Eski 30-09-2009, 18:31   #135
RİKO
Ağaç Dostu
 
RİKO's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 124
merhaba,
son bir iki günün yazılarını okudum biraz evvel.bence başta ali bey olmak üzere beton kullananlara karşı gereksiz bir yüklenme oldugu kanaatindeyim.bir köy geçmişim olmasa da çocuklugumdan beri yaptıgım sayısız köy tatillerimin sonucunda edindiğim net fikir şudur ki;köylü ''doğa bilinci gelişmiş bir şehirli'' kadar ne doğasına sahip çıkar ne de onu korumak için bir çaba gösterir. parayı buldugu an o canım taş evini yıkar ,gerekiyorsa imarını alıp üstüne üç katlı beton evini diker.bir güzel de içinde fotograf cektirip havasını atmak için şehirli akrabasına,komşusuna gönderir. o yüzden ali bey gibi zorluklarla mücadele ederek köydeki acemi varlığını başarıyla sürdüren insanlara evinin önüne iki metrekare beton döktü diye fazla yüklenmeyelim bence...bu betonla ne doğa kirlenir ,ne de onu dökmeyince doğa kurtulur. ayrıca bakın hosseda da aynı şeye deyinmiş:

''Benim arkamdaki köylü komşumun evinde ki beton yüzölçümü bendekinin en az 5 katıdır. Eleştirileriniz doğru değil. Beton zaten gidiyor oralara, bizler inanın daha dikkatliyiz o konularda.

Çit direklerimin tamamı ahşap. Ustaya sizin eski çitler nasılsa öyle çit olacak diye ısrar ettim. Ama o kadar ahşap bulamam dedi. Demir direkde ve kafes telde ısrar etti. Zorla demir satan yere götürdü, listeyi hazırlarlarken ben vaz geçtim çitten dedim çıktım mağazadan. Ve sonunda aradığım ahşap direkleri buldum ve çitler köylülerinki gibi ahşap ve dikenli telden oldu ( ama burada da ters bir durum var, ben ahşap çit yaparken köylü bağını domuzdan korumak için altı tamamen beton temel, demir direklere dayanan, kafes teller ile örmekte köyün dört bir yanını. Arada onlarada kızın bence, eskiyi korumuyonuz diye).''

RİKO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön