View Single Post
Eski 29-09-2009, 11:42   #21
thomasina
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Güler Hanım Ellerinize sağlık, çok leziz duruyor. Ben de aynen sizin yaptığınız gibi yapıyorum ama o yumurtalı karışıma bir yemek kaşığı toz hindistan cevizi ekliyorum. Bazen de kahvaltıda artan salam, sucuk, sosis gibi parçaları da ekliyorum. Hindistan cevizi önce şaşırtıyor ama inanılmaz bir lezzet veriyor. Tabii kattığınız zaman tereyağ oranını biraz düşürmeniz gerekiyor. Enteresan ama gerçek bir lezzet tavada yaptığım makarna böreğinde de hindistan cevizini kullanırım. Aklınızın bir yerinde olsun)

Bu arada ceviz ve makarna denince, biz de sizin gibi ev eriştesinde ceviz kullanıyoruz. Ama bilen var mı bilmem Bolu' ya has bir keş vardır. Onunla beraber kullanırız. Keş yağlı ve çok sert bir peynir türü. Tek Bolu' da üretilir, benim bildiğim kadarıyla. Rendelenir ve bir kısmı tereyağında kavrulur, bir kısmı cevizle birlikte çiğ olarak makarnaya eklenir. Son derece farklı yöresel bir lezzet. Sahurluktur işin aslı. Bolu' ya yolunuz düşerse bir bilenle birlikte almanızı tavsiye ederim. Yoksa çok kalitesizi veriyorlar yeni tanıyanlara.

Ya da daha iyi bir önerim var. Bana buyrun, merak edenlere bir erişte şöleni sözüm olsun.
Sevgilerimle.


Düzenleyen malina : 29-09-2009 saat 12:10 Neden: paragraf yapıldı :)
thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön