View Single Post
Eski 29-09-2009, 11:14   #210
Remzi Sarıoğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-10-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 262
Sayın Adalet Yağcı
Bahçenizdeki problemlerin sizi çok üzdüğü anlaşılıyor. Uğraşıyorsunuz ama netice alamıyorsunuz.
1.(yarım traktör yanmış sığır gübresi almak istiyorum) diyorsunuz. Bu uygulama da sizin bahçenize bir çok yaban otunu getirecektir.
2. Tek başına hümik asitle istediğiniz verimi alamazsınız. Tporakta bulunan bitkinin ihtiyaçı olan azot, fosfat, potasyum ve iz elementleri kaliteli bir leonarditin içindeki hümik asit çözecek, fülvik asit ise bu besimlerin başka yerlere tutunmalarını önleyerek bitkilerinize kazandıracaktır.
3. Bahçenizi yarım metre kazdırarak geçirgenliği fazla toprak getirmişsiniz. Leonardit % 25 - 30 su tutma özellikleri vardır. Böylece geçirgenlik fazlalığından da kurtulacak ve sulama miktarınız da azalmalar olacaktır.
4. Kaliteli leonardit uygulanmış topraklar da yetişen sebze ve meyvelerin damak tadının arttığını ve ürünlerin raf ömürlerinin uzadığını çok iyi biliyoruz.

Ben sizin yeriniz de olsam yalnız leonardit uygulaması yapardım. Ağaçların taç iz düşümlerine ağaç başı 5 kg ile çim alanınız varsa 250 m2 ye 25 kg leonardit uygulaması yapardım. Sonrada belleterek toprağa karışmasını sağlar ve sulardım.

Ağaçlar net forumda tarımda leonardit kullanımı başlıklı Ahmetbey07 başlıklı bir yazı var. Leonardit hakkında bilimsel açıklamaları toplayıp bizlere ulaştırmış. Onu da okumanızı tavsiye ederim.

Size iyi bahçeler diliyorum. Saygılarımla,

Remzi Sarıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön