View Single Post
Eski 29-09-2009, 10:23   #209
Adalet Yağcı
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Alıntı:
Biliyorsunuz hayvanlar ot yiyerek beslenirler. Dışkılarında bu otları da taşırlar. Böylece bu otlarıda bahçenize taşımış olursunuz. Sizin yerinizde ben olsaydım bahçeme hayvan gübresi sokmazdım.
Sayın Remzi Sarıoğlu, çok haklısınız, bahar geldiğinde bahçem bu yörede cücü barsağı denen ottan geçilmiyor, ancak zaman içinde toprak besin yönünden fakirleşiyor.

Benim sekiz yıllık bir bahçem var, içinde yetişmiş yirmi ağacım var, bahçemin esas toprağı kazılmaya elvermeyecek kadar balçıklı bir topraktı, çevreden toprak getirtip, tüm bahçeme yarım metre derinliğinde yaydım.

Getirttiğim tporak çok geçirgen, bu sene sebze bölümüne(40 m²) 20 kg. patlamış perlit alıp yaydım, yine de istediğim neticeyi alamadım, sebzelerim çok verimsiz oldu, damlama sulama yapıyorum.

Bu günlerde yarım traktör yanmış sığır gübresi almak istiyorum, hem sebze bahçeme hem de ağaçlarıma vermek için, ayrıca leonardit ve humik asit ile ilgili yazılanları akşam baştan sona okudum, çok fazla anladığımı söyleyemem.
Benim şöyle bir fikrim var; Sebze yetiştireceğim bölümü söktükten ve bellettikten sonra, çiftlik gübresinin içine toz humik asit ilave etsem(ne kadar yeterliyse)ve gübre ile karıştırıp toprağa versem, yeniden bellenip iyice toprağa karışsa, seneye bahar dikimine toprak hazır olur.

Siz ne dersiniz? Ayrıca ağaç diplerine de sizin tavsiyelerinizle, iz düşümlerine 4-5 kg. humik asit versem diyorum.
Bir de, Leonardit mi, yoksa Humik asit mi kullanayım, yoksa anladığım kadar, Leonarditin içinde hem humik hem de fulvik asit var, Leonarditi mi tercih etmeliyim?

Dilerim çok karışık yazmamışımdır, teşekkürler.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön