Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 18-09-2009, 20:46   #1392
halil33
Ağaç Dostu
 
halil33's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2009
Şehir: Tire/İzmir
Mesajlar: 173
1)Almanya/Münih de bulunan Ludwig-Maximilians Üniversitesin de etli kısmın 1000000:1 büyütülerek çekilmiş olan bir fotoğrafı.fotoğraf kopya korumalı olduğu için direk koyamıyorum.açıklamada köklerin üzerinde ki bu kaplamanın ölü hücrelerden oluştuğunu ve asıl kökü koruyann ve saran bir süngerimsi tabaka olduğu yazıyor.
http://translate.google.com.tr/trans...N%26start%3D10

2) bunda haklısınız tabi ki,kök büyük derecede açıksa fazla dayanamaz ve ölür.

3)Almanya orkide birliğinin hazırlamış olduğu bir sunumdan aldığım bilgiyi paylaşmıştım orada. hatta yanlış mı anladım diye bu gün tekrar cd den baktım ve kökün 2 kısımdan oluştuğu dışda ki bölümün,bitkinin, asıl kökü koruma ve kısa yağmursuz evrelerde su depolayabilmek için oluşturduğu söyleniyor aynısını yukardaki üniversite de söylüyor. ben onların yalancısıyım.

4)orada eski,son kullanma tarihi geçmiş kökün doğal olarak ölebileceğini belirtmek istedim.

5)kompostlama derken normal toprak üretmek için yapılanı kasdetmedim.kompostlamanın bir çok çeşidi vardır. gene Almanya orkide birliğine göre direk ağaçtan alınmış kabukların kullanılmaması gerekiyor.önceden kasteddiğim sorunların çıktığı söyleniyor.bu yaz yan komşum orkidenin saksısını değiştirdiğinde substrat olarak çam kabuğunu parçalayıp koymuştu. sonradan bana geldi ve orkidenin yapraklarının puruştuğunu sulamalarına rağmen toprağının kuru kaldığını belirtti ve çiçeği bir kaç günlüğüne bana vermesini istedim.gerçekten de direk kullanılan kabuğun suyu tutmadığını,suyu tutabilmesi için 15 20 dk suyun içinde beklemesi gerektiğini gördüm( ki buda orkide için çok tehlikeli bir işlem) ve derhal substratını değiştirdim.benim bu kabuk konusunda tecrubem yazdığım dan ibaret.belkide ben ve komşum bu kabukları yanlış kullandık.siz nasıl doğru kullanıldığını söylerseniz çok sevinirim.beni substrat almaktan kurtarırsınız

6) stropor tanelerinde size katılıyorum bence de boşuna...

halil33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön