View Single Post
Eski 16-09-2009, 05:27   #177
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Tasnif tasniftir

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster
Haklısınız, avcılıkta sadece kaçana değil, uçana da, durana da ateş edilir... Bakın şimdi sizin yüzünüzden kastı daha da aştım iyi mi
O vakit kastı aşmamış, kastınızı ifşa etmiş oluyorsunuz. Olsun, soru sorudur, yanıt da yanıt, cevabı öğrendiğimize göre; teşekkürümüzü edelim ve biz de düşüncelerimizi ifşa edelim bakalım.

Konunun başından beri sağolsun birçok kişi fikrini söyledi; kimi "avcılığı da avcıları da sevmem" dedi, kimi "burası avcıların yeri, avcı olmayanı niye muhatap alıyorsunuz" dedi, kimi "avcılığı onaylamam ama yapanları, sevenleri var, anlamaya çalışıyorum" dedi, kimi de 'bizden bir şey olmaz ne varsa batıda var' dedi.

Farklı yaklaşımlar, düşünceler olması konuyu zenginleştirdi, bilmediğimiz konularda, bizim için yeni, bilgiler edindik, eskiden bildiklerimizi de elden geçirip, güncelledik. Sonuçta, geldiğimizden, getirdiğimizden fazlasını alıp, götürdük, hayatımıza kattık, katacağız, katmalıyız.

Ancak baştan beri tüm bu farklı, hatta bazen oldukça zıt düşünceler arasındaki ortak nokta, 'ayrımlar'a gereken özenin gösterilmesi idi. 'Avcı' dendi, 'atıcı' dendi, 'bohçacı' dendi, hatta 'etçil' ile 'etoburluğun' farklı şeyler olduğu da gündeme gelip, konuşuldu.

Halil Önen arkadaşımızın sayesinde, avcılığın basamakları, güzelce nakledilmeye başlanıp, nice nice ayrımları öğrenip, yarı yolu da (trofe) geçtiğimizi düşünürken, avcılık heveslisi bir genç ve amatör balıkçı iken, doğru yolu bulup, 'hidayete erdiği'ni düşündüğümüz siz, bütün bu yazılan çizilenleri yok sayıp, basamaklardaki avcıların bile kendilerini bu kadar kategorize ettiği bir kavram olan avcı ve avcılık konusunda bütün avcıları, atıcılar ve torbacılar ile aynı kefeye koyuverdiniz.

Üstelik bunu 'vahşi hayvanlar' olarak bilinen hayvanları "gerçek avcı" olarak niteleyip, insan avcıları, zımnen 'çakma, sahte avcı' olarak kategorize ettikten sonra yaptınız.

Yani torbacılığa en yoğun tepkileri olduğunu açık açık ortaya koyan, onlara en çok tepki gösteren insanları aynı isim altında toplayıp, hepsine birden 'çakma, sahte' avcılık nitelemesini de reva gördünüz.

Zamanlama itibariyle de; farklı düşünenlerin, kırılmaması konusunda hassasiyet gösterilmesini rica eden avcıların sözlerinin hemen sonrasında olmak ve kastınızın tam da bu olduğunu söylemektesiniz.

Daha önce de değinildi ama belirtilmeli ki avcılık yasak değil, suç değildir. Çevreyi doğayı çok seviyor olabilirsiniz, ama avcıların daha az sevdiğini nasıl bilebilir, iddia edebilirsiniz.

Yasak olmadığı ve hatta karşı olanlardan da titiz davranma iddiasındaki kişileri nasıl bu kadar kümülatif değerlendirip, 'yırtıcı hayvanların taklidi' olarak 'insanlık dışı basit menfaat katliamcıları' ile 'bohçacılar' ile bir ve aynı görebiliyorsunuz?

Bizim gibi düşünmeyen, davranmayan kişiler hakkında daha titiz olunması gerekirken, genel gidişat da bu yönde iken sizi bu düşüncenin dışına çıkmaya, 'fevkaladenin de fevkinde' bir genelleme yapmaya iten sebep nedir?

Bu tutumu sorgulayışımın nedeni, konunun yanlış yere insanları, hem de farklı düşünen insanları yargılama konusunda ilerlemesinin bize nasıl bir katkı sağlayacağını anlamamış olmamdır.


gece
farklı düşüncelere, daha adil yaklaşılması gerektiğini düşünen forum kişisi

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön