View Single Post
Eski 07-09-2009, 15:56   #11
nerimos19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-01-2008
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 249
patlıcan pane ( değişik usulde )

patlıcanların en küçüklerini acı olmayanlarını seçelim . Dışını yıkayıp kurulayalım **** kurumasını bekleyelim . Patlıcanları kavurmalık doğrayalım . Yarım bardak kızartma yağında aşırı kızgınken atıp kızartalım .kızarmadan asla çevirmeyelim iki yüzü kızarsa yeter .Üzerine sırayla bol soğan azıcık pişince bol biber , üç diş sarımsak ve bolca domates ekleyip karıştıralım ocaktan almadan önce tuzunu koyup az karıştırıp ocaktan indirelim sıcağını boş maydanoz ekleyip kapak kapatım on dakika sonra yemeğimiz servise hazırdır. Patlıcan sevipte bunu sevmeyeni daha görmedim .Püf noktası ise Yağın aşırı kızgın olması bu yemeği yapma şansınız yok patlıcanlar parçalanır ve ağzı açık pişirilmesidir. Afiyet olsun.

nerimos19 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön